noodles volos banner

Ξάνθη-Νίκη Βόλου 2-0

H Nίκη Βόλου δεν τα κατάφερε στα Πηγάδια κόντρα στη Skoda Ξάνθη στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. 

 

Η αρχική διάταξη των δύο ομάδων
Για την Ξάνθη, τερματοφύλακας ο Ζαρόπουλος, μπακ οι Μπαξεβανίδης και Γουάλας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καρπυίδης και Λισγάρας. Αμυντικοί μέσοι οι Βασιλακάκης, Ομπόντο, επιτελικός μέσος ο Κλέιτον, στις πτέρυγες της επίθεσης οι Σολτάνι και Λουσέο, σέντερ φορ ο Καπετάνος.

Εκτός αποστολής άφησε τον Λάουξ τελικά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας θεωρώντας πως δεν ήταν ετοιμοπόλεμος για την αναμέτρηση. Για τη Νίκη, ο Ταϊρης είναι κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας οι Μαρινάκης και Τσουκάνης, στόπερ οι Καρασαλίδης, Ίβενς. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Κοτσαρίδης, Κυζιρίδης, στις πτέρυγες Νικλητσιώτης, Σταμπολζίεφ (που καθιερώνεται στο βασικό σχήμα από τον Κορίνθιο τεχνικό), με τον Ροτζέριο πίσω από τον Τζιώρα.

Έναρξη του αγώνα 
1'
Φάουλ του Ροτζέριο κατέληξε στα χέρια του Ζαρόπουλου, δεν πρόλαβε να παρεμβληθεί στην πορεία της μπάλας ο Τζιώρας.
10' Χωρίς άλλη φάση κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο.
13' Σέντρα του Λουσέρο, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και δεν την βρήκε για λίγο ο Καπετάνος απέναντι από τον Ταΐρη.
16' Κίτρινη κάρτα στον Κυζιρίδη για μαρκάρισμα στον Λουσέρο.
18' Κίτρινη κάρτα στον Τσουκάνη για σκληρό μαρκάρισμα στον Βασιλακάκη.
22' Κίτρινη κάρτα στον Ίβενς για αγκωνιά σε διεκδίκηση της μπάλας πάνω στον Καπετάνο.
25' Κίτρινη κάρτα στον Μπαξεβανίδη που μάζεψε τα πόδια του Ροτζέριο.
29' Ο Ροτζέριο πήρε ωραία την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής, δεν μπόρεσε όμως να σουτάρει έχοντας μπροστά του τρεις αμυντικούς.
31' Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Καπετάνος έγινε κάτοχος της μπάλας με πλάτη στο τέρμα, γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε από τη μικρή περιοχή, ο Ταΐρης όμως είπε "όχι" με εντυπωσιακή απόκρουση στη δεξιά γωνία του.
35' Φάουλ του Κλέιτον από τα πλάγια, δεν αιφνιδιάστηκε ο γκολκίπερ της Νίκης που μπλόκαρε.
39' Σουτ του Κλέιτον από καλή θέση απέναντι από την εστία, σταμάτησε στην πλάτη του Καρασαλίδη.
40' Μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους. Ο Βασιλακάκης έκανε κεφαλιά κι ενώ ο Ταΐρης είχε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφυγε άουτ.
41' Δυνατό σουτ από πλάγια θέση του Σολτάνι, ο Ταΐρης απέκρουσε με εκτίναξη σε κόρνερ. Άλλη μία εντυπωσιακή επέμβαση από τον τερματοφύλακα της Νίκης.
44' Κόρνερ του Ροτζέριο, κεφαλιά του Ίβενς έφυγε άουτ.
Λήξη του πρώτου ημιχρόνου, 0-0.

Από μία αλλαγή στην έναρξη του β' 45λέπτου.
46'
Ο Αργυρίου στη θέση του Τσουκάνη.
46' Ο Ράνος στη θέση του Λουσέρο.
47' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. Τετ-α-τετ ο Ράνος με τον Ταΐρη, έβαλε την κόντρα ο Καρασαλίδης και η μπάλα κατέληξε στον Κλέιτον, στην ευθεία της εστίας και λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Βραζιλιάνος ...ζύγισε το σουτ και σκόραρε.
53' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. Σέντρα σουτ του Μπαξεβανίδη, σταμάτησε την μπάλα πο Σολτάνι κι απέναντι από τον Ταΐρη, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.
60' Κόρνερ του Κλέιτον, γυριστή κεφαλιά του Σολτάνι τελείως άστοχη.
64' Ωραία ενέργεια του Καπετάνου που "άδειασε" τον Ίβενς και έδωσε ασίστ στον Μπαξεβανίδη, το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Ταΐρης.
64' Αλλαγή για τη Νίκη Βόλου. Ο Σκούρτης στη θέση του Κυζιρίδη.
67' Αναγκαστική αλλαγή για τη Νίκη. Ο Μέτσε στη θέση του τραυματία Ροτζέριο.
70' Κίτρινη κάρτα στον Νικλητσιώτη για τράβηγμα στον Καπετάνο.
77' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Παπαστεριανός στη θέση του Βασιλακάκη.
80' Γυριστή κεφαλιά του Κοτσαρίδη, στα χέρια του Ζαρόπουλου.
82' Η καλύτερη φάση της Νίκης. Από σέντρα του Σκούρτη, ο Σταμπολζίεφ ήταν σε θέση για γκολ αλλά την τελευταία στιγμή, ο Παπαστεριανός έβαλε την κόντρα κι έδιωξε σε κόρνερ.
83' Κεφαλιά του Κλέιτον, σταμάτησε στη συμβολή των δοκών. Μετά ο Καπετάνος αδράνησε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση.
84' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Φλίσκας στη θέση του Ομπόντο.
88' Σουτ του Καπετάνου από πλάγια, δύσκολη, θέση, έφυγε ελάχιστα άουτ.
Λήξη του αγώνα.


Συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ομπόντο (84' Φλίσκας), Βασιλακάκης (77' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Σολτάνι, Λουσέρο (46' Ράνος), Καπετάνος.
Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Μαρινάκης, Ίβενς, Τσουκάνης (46' Αργυρίου), Κοτσαρίδης, Κυζιρίδης (64' Σκούρτης), Ροτζέριο (67' Μέτσε), Νικλητσιώτης, Σταμπολζίεφ, Τζιώρας.

 

Last modified onMonday, 27 October 2014 21:32