noodles volos banner

"Οπωσδήποτε νίκη με Β. Ιρλανδία"

Αρκετό ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη Τύπου του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε σε πολλά με κυριότερο το ενδεχόμενο της αποτυχίας. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ο έμπειρος κόουτς ξεκαθάρισε πως αυτός θα είναι ο κύριος υπεύθυνος της καταστροφής και στη συνέχεια οι παίκτες του. Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, περιμένει ξανά από τους παίκτες του να δείξουν πάθος και θέληση όπως συνέβη επί της Φινλανδίας, ενώ αυτό που τόνισε για ακόμα μία φορά, είναι πως θα χρειαστεί χρόνο για να εμφανιστεί η ομάδα, έτσι όπως τη θέλει. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ότι είναι κρίσιμο το παιχνίδι: «Είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί παίζουμε απέναντι στην πρώτη ομάδα του ομίλου. Για εμάς είναι σημαντικό να φτάσουμε στη νίκη, γιατί μετά το πρώτο ματς με τη Ρουμανία, χωρίς τον κόσμο, χρειαζόμαστε άμεσα τη νίκη. Ελπίζω να έρθει ο κόσμος και χρειαζόμαστε τη στήριξή του».

Για το αν είναι  Β. Ιρλανδία φαβορί: «Δεν έχει σημασία ποιος είναι το φαβορί. Πρέπει να πάμε στο στόχο. Η Ελλάδα ελπίζω πως παραμένει φαβορί. Η Βόρειος Ιρλανδία έχει καλούς παίκτες και παίζει με μια… επαφή. Είναι σημαντικό για εμάς να σκοράρουμε και να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας. Δεν με εκπλήσσει η παρουσία της Β. Ιρλανδίας. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν. Ισπανία και Γερμανία ηττήθηκαν. Δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Σε άλλα αθλήματα μπορεί, στο ποδόσφαιρο όχι».

Για τον Λάφερτι που έχει σκοράρει δυο φορές: «Έχω ξεχωριστό πλάνο για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Όχι μόνο για έναν. Όλοι οι παίκτες είναι επικίνδυνοι. Έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να βρούμε λύσεις, όπως το κάνει και η Β. Ιρλανδίας. Πρέπει να είμαστε σε κάθε κατάσταση».

Για το αν νιώθει πίεση: «Έχω καλή δουλειά και πρέπει να δουλέψω σκληρά. Μετά το Μουντιάλ πρέπει να αλλάξουμε σιγά – σιγά. Να φέρουμε τη νέα γενιά. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να φτάσουμε στα τελικά. Πάντα είμαι υπό πίεση και πρέπει να βρω τις λύσεις για να φτάσουμε στη νίκη».

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα: «Έχουμε ακόμα μία προπόνηση. Θα μιλήσω μαζί τους για να καταλάβω ποιοι είναι έτοιμοι. Ξέρετε πως ταξιδέψαμε και φτάσαμε στις 6 το πρωί και μετά είχαμε προπόνηση. Για εμένα είναι σημαντικό να καταλάβω ποιοι είναι έτοιμοι για να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι».

Για αν το σχέδιό του με τη Φινλανδία ήταν σχεδιασμένο αρκετό καιρό και όχι την τελευταία στιγμή: «Κάθε φορά αποφασίζω τη νύχτα πριν από το παιχνίδι. Κοιτάω τους παίκτες μου σε τι κατάσταση είναι. Τη βραδιά πριν από το παιχνίδι επέλεξα την καλύτερη λύση. Ξέρω πως είναι δύσκολη η δουλειά μου αλλά την αγαπώ. Μου αρέσει να βρίσκω λύσεις. Πρέπει να ξέρω καλά τους παίκτες μου. Το σημαντικό είναι να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις. Πρέπει να καταλάβω τους παίκτες. Εκείνοι δεν γνωρίζουν που μπορούν να φτάσουν, αλλά εγώ ξέρω. Ο βαθμός μας έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Αυτή είναι η πρώτη μου ιδέα για το ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει κάτι παραπάνω θα πρέπει να το δείξει ο παίκτης. Το να έχεις απλά ποιότητα δεν είναι αρκετό πλέον στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχεις φυσική κατάσταση και δύναμη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο στο μυαλό μου».

Για το πότε θα είναι η Ελλάδα έτοιμη: «Δεν ξέρω. Είναι η ίδια απάντηση. Θα ήθελα να δουλεύω συνέχεια με τους παίκτες. Μπορείς να τους βελτιώσεις, αλλά όταν δουλεύεις μόνο για τέσσερις ημέρες είναι δύσκολο. Χθες κάναμε χαλαρό πρόγραμμα. Κάναμε λίγα πράγματα. Δεν είναι εύκολο να κάνω τη δουλειά μου. Είναι σημαντικό να νιώσω τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες. Παιχνίδι με παιχνίδι μπορούν να βελτιωθούν. Η εμπειρία μου λέει πως μπορεί τη μία ημέρα να είμαστε εξαιρετικοί και την άλλη όχι. Δεν θα είναι εύκολο…»

Για τους νέους ποδοσφαιριστές: «Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν. Πρέπει να κερδίσουμε. Αν κάνω λάθος δεν θέλω να αναφέρω άλλες καταστάσεις. Θέλω εγώ και οι παίκτες μου να είμαστε δυνατοί χωρίς δικαιολογίες. Πρέπει να πάμε στο Παρίσι. Αν δεν γίνει αυτό θα φταίνε όλοι. Θα είναι μία τεράστια καταστροφή και εγώ θα είμαι ο αρχηγός της καταστροφής».

Για τη δυσκολία στη δημιουργία φάσεων: «Περιμένω η Ιρλανδία να κάνει τη δουλειά της. Αν δεν μπορεί να κάνει κατοχή, θα παίξει με αντεπιθέσεις. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε και να βρούμε περισσότερες λύσεις. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα. Η φιλοσοφία μας όμως, θα είναι η ίδια. Να παίξουμε ενωτικά. Σαν ένα σύνολο. Δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχουν 11 διαφορετικά μυαλά. Εγώ πρέπει να τους συνδέσω όλους μαζί. Πρέπει να καταλάβει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Θα ήθελα να παίξω με απλό τρόπο. Αλλά δεν είναι εύκολο γιατί ο αντίπαλος θα κλείσει τους χώρους και θα παλέψει. Οι παίκτες μου είναι πανέξυπνοι και είμαι σίγουρος πως θα βρουν τις λύσεις για να φτάσουμε στη νίκη. Θέλω επίσης να πω πως πρέπει να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι. Στη Φινλανδία άλλαξα το σύστημα. Με τον Μόρα ήθελα να επιτεθώ! Όχι να αμυνθώ όπως γράφτηκε. Ήθελα τα μπακ να επιτεθούν και να έχω τρίτο αμυντικό να τους καλύψει. Ο Βύντρα ήταν φανταστικός. Έπαιζε σωστά τη θέση του και δεν δεχτήκαμε καμία φάση από την πλευρά του».

Για το τι θα ήθελε να δει από τους παίκτες: «Είδα τους παίκτες μου συγκεντρωμένους επί της Φινλανδίας. Είδαμε ένα άθλιο τάκλιν στον Χετεμάι που θα μπορούσε να δεχτεί την κόκκινη.  Οι παίκτες μου πάλεψαν. Αντέδρασαν σωστά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Να παίζουμε σκληρά. Η Ιρλανδία θα παίξει καλά και θα είναι σκληρή ομάδα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Παίζουν καλό και σκληρό ποδόσφαιρο. Μπορεί να παίξουν και με ψηλές μπαλιές καθώς ο Λάφερτι έχει δυνατό σώμα. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα από την πλευρά μας».

Για τα επόμενα βήματα που θέλει να κάνει: «Πιστεύω πως υπήρχε ένα λάθος στο πρώτο παιχνίδι με τη Ρουμανία. Θέλω να βάζω τους καλύτερους εκείνη τη στιγμή. Σε αυτό το παιχνίδι επέλεξα την εμπειρία λόγω των ειδικών συνθηκών. Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα στην πρεμιέρα. Τώρα όμως, θέλω να βάλω τους καλύτερους. Θέλω να έχω τους παίκτες που θα αποδώσουν το καλύτερο. Στην αρχή θα επιλέξω και θα σκεφτώ τους καλύτερους. Είναι εύκολα κάποια πράγματα εκ των υστέρων. Ξέρω πως από την αρχή θέλουμε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Όλα τα πρωταθλήματα είναι στην αρχή τους και όλοι οι παίκτες έχουν επιβαρυνθεί. Εγώ ήμουν σίγουρος για τους παίκτες που χρησιμοποίησα. Ξέρω όμως πως υπάρχουν και άλλοι παίκτες να βοηθήσουν».

onsports.gr