noodles volos banner

Τίτλοι τέλους σε ποδοσφαιρική διαδρομή 20 ετών για τον Αλέξη Οικονόμου

Τους τίτλους τέλους στην πολυετή ποδοσφαιρική του διαδρομή έγραψε ο Αλέξης Οικονόμου. Ύστερα από δύο δεκαετίες στα γήπεδα, πήρε την απόφαση σε ηλικία 34 ετών να αφοσιωθεί στις κόρες και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αφήνοντας το ποδόσφαιρο το οποίο υπηρέτησε πιστά και με απαράμιλλη αφομίωση. Ο Οικονόμου ξεκίνησε από τον Τοξότη, έπαιξε σε διάφορες ομάδες της Αθήνας (Ερμής Άνω Λιοσιών, Ειδυλλιακός, Ζωφριά), διακρίθηκε με τη φανέλα του Μαγνησιακού για έξι χρόνια παίζοντας και στη Δ' Εθνική, αγωνίστηκε στον Κένταυρο, ενώ την τελευταία τετραετία υπήρξε μέλος κι αρχηγός της Αγίας Παρασκευής.

Από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες στα γήπεδα του τοπικού μας ποδοσφαίρου, έπαιζε με πάθος και μεράκι, ...το έλεγε η ψυχή του όπως συνηθίζουμε να αναφέρουμε. Και χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο καθώς εδώ και λίγο καιρό αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Το magnesiasports επικοινώνησε με τον Αλέξη Οικονόμου και ζήτησε την άποψή του για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τη διαδρομή του σε αυτό για είκοσι χρόνια. Αρχικά, για την απόφασή του να σταματήσει την αγωνιστική δράση, μάς είπε: "Ξεκίνησα να παίζω το 1994 και έχουμε πλέον 2014. Θεωρώ ότι 20 χρόνια ήταν πάρα πολλά. Κουράστηκα και πλέον οι προτεραιότητες είναι άλλες" και συνέχισε απαντώντας τι είναι αυτό που αποκόμισε από την πορεία του στα γήπεδα: "Εκτός από το αθλητικό κομμάτι, αυτό που αποκόμισα και με γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση είναι ότι βλέπω στο δρόμο γνωστές φυσιογνωμίες και μου λένε καλημέρα. Θέλω να πω ότι πέρα από τις φιλίες με συμπαίκτες ή κι αντιπάλους, εισπράττω στο πρόσωπό μου θετικές εντυπώσεις, αναγνώριση κι εκτίμηση με ανθρώπους που βρεθήκαμε στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτό είναι κάτι που αποκτάς δύσκολα".
Ερωτηθείς για το τι έχει αλλάξει στο τοπικό, απάντησε: "Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Θεωρώ ότι το επίπεδο έπεσε αρκετά από τη στιγμή που οι γονείς άρχισαν να πληρώνουν τις ακαδημίες για να παίζουν τα παιδιά τους. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν μικρός, οι ομάδες είχαν πολλά παιδιά στην ακαδημία τους αλλά κρατούσαν μόνο τους καλύτερους. Τώρα αναγκαστικά πρέπει να παίζουν όλοι. Θεωρώ πάντως ότι υπάρχουν ταλέντα στη Μαγνησία και μακάρι να αξιοποιούνται. Το κακό είναι ότι αυτό γίνεται εκτός νομού, αλλά δεν πειράζει, έστω κι έτσι, η Μαγνησία παράγει νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές".
Για το ενδιαφέρον του κόσμου, πρόσθεσε: "Είναι μειωμένο το ενδιαφέρον του κόσμου. Ίσως οι φίλαθλοι στηρίζουν περισσότερο τα σωματεία εκτός Βόλου, ώστε να κρατήσουν ζωντανό το όνομα του χωριού τους. Οι βολιώτικες ομάδες δεν συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, με εξαίρεση ενδεχομένως τον Σαρακηνό που έχει το πυρήνα φίλων του. Πλέον περισσότερο οι γονείς των παικτών παρακολουθούν τα παιχνίδια. Κάποιες παραδοσιακές ομάδες έπαψαν να υπάρχουν, κάποιες καινούργιες έχουν κάνει την εμφάνισή τους, γενικότερα όμως πιστεύω ότι παλιότερα το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο για το τοπικό ποδόσφαιρο".
Σχετικά με την τελευταία του ομάδα, την Αγία Παρασκευή, ο Αλέξης επισήμανε: "Η Αγία Παρασκευή, όπως και ο ο Μαγνησιακός όπου πέρασα αρκετά χρόνια, είναι σωματεία με υποδομές, οργάνωση, ταλέντο που δουλεύουν πολύ σωστά σε όλους τους τομείς. Εκτιμώ ότι αυτές οι δύο ομάδες θα έπρεπε να βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο, σε μεγαλύτερη κατηγορία. Στην Αγία Παρασκευή πέρασα πολύ όμορφα χρόνια. Συνεργάστηκα κυρίως με πολλά νεαρά παιδιά,τα οποία έμαθαν από εμένα κι εγώ από αυτά".
Επίσης, ο πρώην πλέον αρχηγός των "ερυθρολεύκων" απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με κάποιο διοικητικό πόστο ή την προπονητική στο κοντινό μέλλον, θέλοντας να ξεκουραστεί από την ποδοσφαιρική δραστηριότητα που κάλυπτε μεγάλο χρόνο της καθημερινότητάς του για είκοσι χρόνια. Φεύγει όμως από το χώρο με τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας κερδίσει την εκτίμηση συμπαικτών κι αντιπάλων, ίσως το σημαντικότερο παράσημο για κάθε ποδοσφαιριστή.

Φ.Γ.

Last modified onMonday, 11 August 2014 13:03