noodles volos banner

Αλλάζει επίπεδο με την παρουσία του Ροτζέριο

Άφησε υποσχέσεις αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμη η Νίκη Βόλου. Μπορεί χθες να κατάφερε να συνέλθει από το γρήγορο 0-2 της Βέροιας και να μετατρέψει μια διαφαινόμενη βαριά ήττα σε νίκη με σκορ 3-2, αλλά η ομάδα του Βίλιαν Φλουτ έδειξε αρκετές αδυναμίες. Αυτές εντοπίστηκαν στον τρόπο ανάπτυξης, με κατοχή της μπάλας, πολλές πάσες αλλά λίγη ουσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι "κυανόλευκοι" σκόραραν δύο φορές στο πρώτο μέρος από στημένες φάσεις χωρίς να έχουν δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ στην επανάληψη μετά το γκολ, ήλεγξαν το ματς, αλλά μέχρι εκεί... Δεν απείλησαν ξανά στο τελευταίο ημίωρο. Επίσης, η άμυνα είχε αρκετά προβλήματα παίζοντας πολύ ψηλά. Ειδικότερα, σε αρκετές περιπτώσεις οι πλάγιοι αμυντικοί εκτέθηκαν και έτσι, τα λάθη που έγιναν στο χώρο του κέντρου, η Νίκη τα πλήρωσε με δύο ...φθηνά γκολ.
Πάντως, στα πολύ θετικά ήταν το ντεμπούτο του Ροτζέριο Μάρτινς. Ο Βραζιλιάνος έδειξε με το ...καλημέρα ότι μπορεί να αποτελέσει ηγετική μορφή στη νέα Νίκη. Όχι μόνο σκόραρε, αλλά είχε πολύ καλή παρουσία παρά το γεγονός ότι μετρούσε μόνο δύο ημέρες προπονήσεων στην ομάδα. Ο Ροτζέριο αλλάζει επίπεδο μεσοεπιθετικά τη Νίκη κι αν η παρουσία του συνδυαστεί με αυτή των Λάουξ και Τζιώρα (που χθες δεν έπαιξαν λόγω μικροτραυματισμών που τους ταλαιπωρούν), τότε μπορούμε να μιλάμε για μια αξιόπιστη τριάδα στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι. Από το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Φλουτ ποντάρει πολλά αναφορικά με το σκοράρισμα, καθώς έχει την ευχέρεια παίζοντας σαν κρυφός κυνηγός να είναι μέσα στις φάσεις και να τις τελειώνει.
Ο Μέτσε κέρδισε και πάλι την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Μπήκε ως αλλαγή, μαζί με τον Ροτζέριο, στο 34ο λεπτό και ήταν αρκετά δραστήριος παίζοντας ως κεντρικός χαφ, προωθώντας εξαιρετικά την μπάλα στους συμπαίκτες του και βοηθώντας ώστε η Νίκη να αποκτήσει καλύτερη κυκλοφορία. Ο 18χρονος γηγενής παίκτης της Νίκης δείχνει να καθιερώνεται σε αυτό το ρόλο και υπολογίζεται από τον Φλουτ.
Ο Φλουτ έχει πλέον δώδεκα ημέρες μπροστά του μέχρι την έναρξη της Σούπερ Λιγκ ώστε να διορθώσει τα ...κακώς κείμενα και να παρουσιάσει τη Νίκη σύμφωνα με τη δουλειά που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα και ο ίδιος επιθυμεί να βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι την πρεμιέρα όμως στο "Καραϊσκάκη", μεσολαβεί το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, η πρόβα τζενεράλε που είναι με αντίπαλο την ΑΕΚ, την προσεχή Κυριακή στο Πανθεσσαλικό και θα αποτελέσει ματς-γιορτή για την άνοδο αλλά και τα 90 χρόνια του συλλόγου.

Last modified onMonday, 11 August 2014 10:03