noodles volos banner

Κέρδισε αλλά έχει δρόμο ακόμη - Ντεμπούτο με γκολ ο Ροτζέριο

Ο Ιβενς πανηγυρίζει το τέρμα, στην ένθετη φωτογραφία πηδώντας ψηλότερα απ' όλους, παίρνει την κεφαλιά και σκοράρει... Ο Ιβενς πανηγυρίζει το τέρμα, στην ένθετη φωτογραφία πηδώντας ψηλότερα απ' όλους, παίρνει την κεφαλιά και σκοράρει...

Μπορεί να κέρδισε, αλλά σίγουρα η Νίκη έχει πολλά να διορθώσει ώστε να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος… Κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-2 από το 7ο λεπτό και να κερδίσει 3-2 τη Βέροια σε φιλικό ματς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με …άρωμα Σούπερ Λιγκ. Άνοιξε λογαριασμό ο Ροτζέριο Μάρτινς με την κυανόλευκη φανέλα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, το πρώτο γκολ σημειώθηκε με κεφαλιά του Ίβενς στο 43’ και το δεύτερο με αυτογκόλ του Αμαραντίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η αρχική διάταξη των παικτών του Φλουτ
Ο Βίλιαν Φλουτ είχε στον αρχικό σχήμα τον Ταΐρη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Μαρινάκη κι αριστερά τον Σωτηράκο, με κεντρικό δίδυμο τους Ίβενς και Αργύρη. Δύο ανασταλτικοί χαφ οι Αναστασόπουλος και Κυζιρίδης, στις πτέρυγες οι Κορέτα και Μουζακίτης (ο Βολιώτης παίκτης έπαιξε στα δεξιά και ο πρώην «πράσινος» στα αριστερά), με τον Γιαννιτσάνη να κινείται πίσω από τον «φουνταριστό» Σκούρτη. Εκτός φιλικού έμεινε και πάλι ο Τζιώρας λόγω μικροτραυματισμού, όπως και ο Κέες Λάουξ για προληπτικούς λόγους μιας και ένοιωσε ενοχλήσεις στο πόδι (η μαγνητική που έβγαλε πάντως ήταν «καθαρή»).

0-2 στα πρώτα επτά λεπτά
Από τα πρώτα λεπτά, φάνηκε η διάθεση των παικτών της Νίκης να πιέσουν ψηλά. Όταν οι «κυανόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, οι αμυντικοί ανέβαιναν μέχρι (ή και παραπάνω) τη γραμμή του κέντρου. Όμως αυτό συνεπάγεται μεγάλο ρίσκο και από ένα αβίαστο λάθος, ένα «πούλημα» της μπάλας, προήλθε το 0-1 μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Παυλίδης έκλεψε την μπάλα, έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Μπεν και εξέθεσε την άμυνα της Νίκης, που έβλεπε τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να περνάει τον Ταΐρη και να σκοράρει σε κενή από τερματοφύλακα εστία.
Και σαν να μην έφθανε αυτό, η Βέροια έφθασε στο 0-2 στο 7’. Από λανθασμένη εκτίμηση του Μαρινάκη, ο Μπαργκάν προχώρησε ανενόχλητος από τα αριστερά και με ψύχραιμο πλασέ, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Νίκη προσπάθησε κατά διαστήματα να κάνει το παιχνίδι της, δηλαδή με πολλές πάσες αλλά δεν μπόρεσε να βγει διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ για να απειλήσει. Αυτή είναι η μεγάλη της αδυναμία σε όλα τα φιλικά μέχρι στιγμής, η ανούσια υπεροχή χωρίς ευκαιρίες. Μάλιστα, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει καλή παρουσία, ο Φλουτ σήκωσε για ζέσταμα τον Ροτζέριο στο 18ο λεπτό.
Στο 19’ ο Μαρινάκης «ξέχασε» αφύλακτο για ακόμη μία φορά τον Μπαργκάν, που προχώρησε και σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά άουτ. Οι γηπεδούχοι εγκλωβίστηκαν στην άμυνα της Βέροιας, μιας και οι πλάγιοι επιθετικοί δεν πήραν πρωτοβουλίες, ο Γιαννιτσάνης δείχνει να μην μπορεί να παίξει το ρόλο του επιτελικού χαφ, ενώ ο Σκούρτη δεν πήρε μπαλιά…

Πρώτες αλλαγές Ροτζέριο και Μέτσε
Στο 34ο λεπτό ο Ροτζέριο Μάρτινς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του Κυζιρίδη που δεν φάνηκε . Ο Βραζιλιάνος χαφ, που υπέγραψε στη Νίκη την Παρασκευή, έκανε το ντεμπούτο του με την κυανόλευκη φανέλα, έστω και σε φιλικό ματς. Στο ίδιο χρονικό σημείο, θέση στον αγώνα πήρε και ο Νέτι Μέτσε αντί του Αναστασόπουλου, με τον Φλουτ να προσπαθεί να δώσει μεγαλύτερη κινητικότητα στην ομάδα του. Μετά τις αλλαγές, ο Ροτζέριο πέρασε ως κρυφός κυνηγός-επιτελικός χαφ και ο Γιαννιτσάνης οπισθοχώρησε ως δεύτερος ανασταλτικός χαφ δίπλα στον Μέτσε.

Ισοφάριση από στημένες φάσεις σε 2 λεπτά
Σέντρα-σουτ του Θεντρίκ στο 35’ έδιωξε σε κόρνερ ο Ταΐρης, ενώ μετά την εκτέλεσή του, ο Όστοϊτς προσπάθησε να σκοράρει με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
Στο πρώτο μέρος, η Νίκη Βόλου δεν είχε ούτε μία ευκαιρία. Ωστόσο, κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2 μέσα σε τρία λεπτά στο φινάλε του ημιχρόνου! Αρχικά μείωσε με τον Ίβενς στο 43’. Σε αντεπίθεση, ο Ροτζέριο μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ο Βέρτζος τον ανέκοψε στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Ο Μουζακίτης το εκτέλεσε στην καρδιά της άμυνας και ο Ίβενς πήδηξε χωρίς αντίπαλο στο ύψος της μικρής περιοχής, καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μουζακίτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Αμαρνατίδης, αντί να διώξει την μπάλα με το κεφάλι, την έστειλε προς τα πίσω πετυχαίνοντας …εντυπωσιακό αυτογκόλ.

Άνοιξε λογαριασμό… ο Ροτζέριο
Στο 58ο λεπτό, ο Ροτζέριο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας μέσα στην περιοχή, στο σημείο του πέναλτι και λίγο πιο δεξιά, και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Τόρες για το 3-2. Ο Βραζιλιάνος άνοιξε λογαριασμό με την κυανόλευκη φανέλα.
Μετά το γκολ, η Βέροια πήρε τα ηνία του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρει να πατήσει σε πολλές περιπτώσεις στα καρέ της Νίκης. Ο ρυθμός ήταν σε πολύ χαμηλό τέμπο. Ένα σουτ εκτός περιοχής του Μπεν στο 82’ ήταν ακίνδυνο, ενώ κεφαλιά του Ροτζέριο μπλόκαρε εύκολα ο Καντιμοίρης τρία λεπτά αργότερα. Αναφορικά με τη Νίκη, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, περιμένοντας στο μισό γήπεδο και δεν είχε άλλη ευκαιρία.

Η ομάδα του Φλουτ θέλει πολλή βελτίωση ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Στο σημερινό φιλικό κόντρα στη Βέροια που έδειξε κάτι εντυπωσιακό, σκόραρε μεν τρία γκολ, με …μισή ευκαιρία δε, αφού τα δύο πρώτα προήλθαν από στημένες φάσεις. Η παρουσία στην ενδεκάδα των Τζιώρα, Λουξ και Ροτζέριο (οι δύο πρώτοι δεν έπαιξαν, ο τρίτος μπήκε αλλαγή) θεωρείται απαραίτητη ώστε η Νίκη να είναι πιο επιθετική και πιο ανταγωνιστική. Ο ταχύτατος Μουζακίτης με ορισμένες ενέργειές του κέρδισε το χειροκρότημα των φιλάθλων, οι Ίβενς-Αργύρης ήταν σταθεροί , ενώ τα δύο μπακ είχαν καλύτερη απόδοση στην επανάληψη. Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι παίκτες που κυμάνθηκαν στη μετριότητα…

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Δημήτρης Κρητικός, με βοηθούς τους Τσιγγινέ, Πετρόπουλο, ενώ 4ος ήταν ο Ρούσης.

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Μαρινάκης, Ίβενς, Αργύρης (63’ Καρασαλίδης), Σωτηράκος, Αναστασόπουλος (34’ Μέτσε), Κυζιρίδης (34’ Ροτζέριο), Κορέτα, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης, Σκούρτη (63’ Σταμπολζίεφ).
Βέροια: Τόρες, Αραγονές, Αμαραντίδης, Καταλά, Βέρτζος, Όστοιτς, Παυλίδης, Θεδρίκ, Καλτσάς, Μπεν, Μπαργκάν. Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι Καντιμοίρης, Καλί, Χασελμπάινκ, Βέθκεθ, Ντόγος, Βεργώνης, Εσπάρθα, Τσάμης, Κατσούλης, Παπαδόπουλος.