noodles volos banner

Μάν. Σίτι-Άρσεναλ σήμερα για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Έτοιμες να κατακτήσουν τον πρώτο τρόπαιο της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ, οι οποίες αναμετρώνται στις 17:00 στο «Γουέμπλεϊ» για το 92ο Σούπερ Καπ Αγγλίας, το οποίο είναι πιο διαδεδομένο ως Community Shield. Οι πρωταθλητές «πολίτες» αντιμετωπίζουν τους Κυπελλούχους «κανονιέρηδες», μόλις μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της Premier League, και θέλουν αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι για να παλέψουν για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Άλλωστε, για μεγάλο χρονικό διάστημα πέρσι η ομάδα του Βενγκέρ οδηγούσε την κούρσα και τελικά εκείνη του Πελεγκρίνι σήκωσε την κούπα, εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ και στο τέλος της Τσέλσι. Ο σύλλογος του Μάντσεστερ έκανε τις απαραίτητες προσθήκες για την ενίσχυση του ρόστερ του (Λάμπαρντ, Καμπαγέρο και Σανιά από Άρσεναλ), ενώ οι Λονδρέζοι πρόσθεσαν και άλλες αξιόλογες μονάδες στο δυναμικό τους (όπως ο Σάντσες και ο Οσπίνα).

Η Άρσεναλ έχει κατακτήσει τον τίτλο δώδεκα φορές με πιο πρόσφατη το 2004, ενώ στην τελευταία της παρουσία στον συγκεκριμένο αγώνα είχε χάσει με 2-1 από την Τσέλσι στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ. Η Σίτι μετρά τέσσερα τρόπαια, τελευταίο το 2012, αλλά ουδέποτε έχει σηκώσει τον εν λόγω τίτλο στο «Γουέμπλεϊ». Πάντως οι «πολίτες» μετρούν τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα από τους «κανονιέρηδες» στα τελευταία οκτώ ραντεβού τους.

Οι αποστολές των δύο ομάδων
Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σέζνι, Οσπίνα, Ντεμπισί, Γκιμπς, Μονρεάλ, Κοσιελνί, Τσέιμπερς, Ροζίτσκι, Αρτέτα, Φλαμινί, Ντιαμπί, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Τσάμπερλεϊν, Κοκλέν, Καθόρλα, Ζιρού, Σανόγκο, Σάντσες. Εκτός θα μείνουν οι Μερτεζάκερ, Εζίλ και Ποντόλσκι.
Μαν. Σίτι (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Καμπαγιέρο, Ράιτ, Μπογιάτα, Κλισί, Ρέκικ, Κολάροφ, Νάστασιτς, Ρίτσαρντς, Φερνάντο, Γκαρθία, Μίλνερ, Νασρί, Νάβας, Σίλβα, Σινκλέρ, Τουρέ, Τζέκο, Γκουϊντέτι, Γιόβετιτς. Εκτός θα μείνουν Λάμπαρντ, Αγουέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Φερναντίνιο, Κομπανί και Νεγρέδο.

sportfm.gr