noodles volos banner

Διαμάχη στην Κρήτη για τον Ολυμπιακό Βόλου και το ΑΦΜ του Εργοτέλη!

Έντονη αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει στην Κρήτη με αφορμή ρεπορτάζ της Εφημερίδας «Νέα Κρήτη» που μπλέκει τον Ολυμπιακό Βόλου τις τελευταίες ημέρες με το ΑΦΜ του Εργοτέλη! Δημοσίευμα από την Κρήτη αναφέρει ότι προτάθηκε στη Βολιώτικη ομάδα να αγωνιστεί με το ΑΦΜ του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα της Super League!

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ Εργοτέλης, που το διέψευσε κατηγορηματικά, ωστόσο έχει ξεσπάσει «διαμάχη» ανακοινώσεων ανάμεσα στο μέσο που έβγαλε την «είδηση» και στην Κρητική ομάδα.

Στο ρεπορτάζ ωστόσο αναφέρεται σχετικά:

«Ανατριχιαστική ήταν για τους παρευρισκόμενους «Εργοτελίτες» παράγοντες η αναφορά σε μια από τις προτάσεις που έπεσαν στις απανωτές συσκέψεις που γίνονται για το τι μέλλει γενέσθαι στον Εργοτέλη, να παραχωρηθεί ο ΑΦΜ της ΠΑΕ Εργοτέλης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου!

Με την πρόταση αυτή θα έπαιρνε τη θέση του Εργοτέλη στο τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας η ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά της με έναν από τους «πολέμιους» της ομάδας, τον Αχιλλέα Μπέο, και η ιδιοκτησία της κρητικής ΠΑΕ θα μετέφερε τα οικονομικά βάρη που έχει επωμισθεί σε Δημόσιο και άλλους τρίτους στη θεσσαλική ομάδα, σε ένα πλαίσιο συμφωνίας.

Η πρόταση έπεσε στο «σώμα» των συσκέψεων ως μια αναγκαία εναλλακτική λύση από το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Δημήτρη Παπουτσάκη και στηρίχθηκε με επιχειρήματα από συνεργάτες του. Η απόκρουση ωστόσο υπήρξε έντονη έως οργισμένη από επιφανείς Εργοτελίτες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ιστορικό σύλλογο και δεν άφηνε περιθώρια περαιτέρω υποστήριξης στους εισηγητές αυτής της ανιστόρητης «εναλλακτικής».

Αν και φέρεται να είναι ακόμη σε ισχύ μπρος στο αδιέξοδο, καθώς ο Εργοτέλης ως οντότητα ΠΑΕ είναι επί ξύλου κρεμάμενος και η μόνη ορατή λύση στο αδιέξοδο των οικονομικών είναι το «μάννα εξ ουρανού»! Στην ανατριχιαστική αυτή για την ιστορία του συλλόγου πρόταση δεν τεκμηριώνονται πάντως προχωρημένες επαφές για την προώθηση του σχεδίου, ενώ είναι γνωστό ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει διερευνήσει και με άλλες ΠΑΕ την περιβόητη φόρμουλα του ΑΦΜ για να παίξει στη μεγάλη κατηγορία».