noodles volos banner

Στις 20:15 ο αγώνας της εθνικής μας

  • Published in Πόλο

Στη χθεσινή πρεμιέρα των αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών, η Εθνική μας ομάδα είχε ρεπό (καθώς στον Α’ όμιλο μετέχουν τρεις ομάδες), όμως σήμερα Τρίτη 20/8 στις 20.15 αντιμετωπίζει στο ανοιχτό Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου, σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, την Ισπανία (η οποία επιβλήθηκε χθες του Καναδά με 18-8), καθώς θα κριθεί η πρωτιά στο συγκεκριμένο γκρουπ. Κι όπως τονίζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης «δεν είναι παιχνίδι δίχως αύριο, αλλά αποτελεί κλειδί για τη συνέχεια στη διοργάνωση».

Ο Μορφέσης μας δήλωσε: «Κατ’ αρχήν είναι πρεμιέρα για μας, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται έτσι ή αλλιώς για σημαντικό παιχνίδι. Υπάρχει και το άγχος, διότι παίζουμε μπροστά στο ένθερμο φίλαθλο κοινό του Βόλου. Με την Ισπανία είμαστε αντίπαλοι για την 1η θέση στον όμιλο. Πρόκειται για μια δυνατή ομάδα με ιδιαίτερη παράδοση στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Πέντε παίκτριες από τη σύνθεσή της αγωνίζονται και στην Εθνική τους ομάδα των Γυναικών (με βασικότερες τις Εσπάρ, Ταράγκο) που αναδείχθηκαν πρόσφατα παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη Βαρκελώνη. Αλλά κι εμείς έχουμε μια ομάδα δυνατή και έξι από τα μέλη της αγωνίζονται με την Εθνική μας των Γυναικών. Νομίζω ότι θα είναι μια αναμέτρηση πολύ ενδιαφέρουσα. Πρέπει να φροντίσουμε να μην υπάρξουν κενά σημεία στο παιχνίδι μας (όπως έγινε στην Ιτέα) και να μειώσουμε τα λάθη. Να ελέγξουμε τα ατού της Ισπανίας. Αν το παιχνίδι πάει στο δικό μας ρυθμό μπορούμε να το κερδίσουμε. Πρέπει να σας πω, πάντως, ότι δεν είναι ματς  χωρίς αύριο, αλλά είναι κλειδί για τη συνέχεια στη διοργάνωση. Ο χρόνος προετοιμασίας ήταν μικρός λόγω της συμμετοχής μας στο Παγκόσμιο Γυναικών, αλλά από παιχνίδι σε παιχνίδι θα παρουσιαστούμε και καλύτεροι».

Ο Μορφέσης θα έχει στη διάθεσή του όλες τις παίκτριες που πήρε στην αποστολή, καθώς μια μικρή γαστρεντερίτιδα που ταλαιπώρησε την Ελευθερία Πλευρίτου, ξεπεράστηκε.