noodles volos banner

"Πάλεψε", αλλά ηττήθηκε στην Ηλιούπολη η Νίκη με 10-7

  • Published in Πόλο

Η Νίκη Βόλου φιλοξενήθηκε από την Ηλιούπολη την Κυριακή, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Α2 πόλο Ανδρών, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τους Βολιώτες με σκορ 10-7. Οι κυανόλευκοι το παλέψαν, παρά τις απουσίες της και το γεγονός ότι αγωνίστηκαν κόντρα σε μία ομάδα που έχει θέσει εξ αρχής ως στόχο της την άνοδο στην Α1.

Η Ηλιούπολη ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα τέρματα με τον Δεδούση. Η Νίκη έβγαλε αντίδραση και μείωσε με τον Θεοδωρόπουλο σε 2-1, με τον Βελώνια, από πλευράς Αθηναίων, να κάνει το 3-1, λίγο αργότερα, με το σκορ αυτό να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Η εικόνα του δευτέρου οκταλέπτου δεν άλλαξε πολύ, σε σχέση με αυτήν του πρώτου, με τη Νίκη να προσπαθεί να "πιάσει" την Ηλιούπολη στο σκορ και τους γηπεδούχους, λόγω ποιότητας, να βρίσκουν συνεχώς τον τρόπο να διατηρούν ένα "μαξιλαράκι ασφαλείας" στο σκορ. Με επιμέρους σκορ 3-3, στη δεύτερη περίοδο η ανάπαυλα βρήκε την Ηλιούπολη να προηγείται ξανά με δύο τέρματα (6-4).

Στα μισά του τρίτου οκταλέπτου, σε τρεις ουσιαστικά φάσεις, κρίθηκε ολόκληρο το παιχνίδι. Περίπου ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Νίκη κέρδισε πέναλτι, έχοντας την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ, με τον Τάτσιο, όμως, να πετά αυτήν την ευκαιρία "στα σκουπίδια", αστοχώντας.

Η Ηλιούπολη δε συγχώρησε το λάθος της Νίκης και το σκορ, αντί για 6-5, έγινε γρήγορα 8-4, με δύο τέρματα των Δουδέση και Κολυβά, από πλευράς γηπεδούχων. Οι Αθηναίοι είχαν ήδη θέσει τις βάσεις για την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, με τη Νίκη, βέβαια, να παλεύει μέχρι το τέλος και να μειώνει ξανά στα δύο γκολ, πεντέμισι λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης (9-7), με δύο τέρματα του Γιαβαρίδη. Το γκολ του Κοντονή Δ., όμως, ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη, "σφράγισε" τη νίκη της Ηλιούπολης, κόντρα σε μία Νίκη αξιόμαχη, η οποία έδειξε ότι και φέτος θα είναι μία "σκληρή" κι υπολογίσιμη αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας της αντιμετωπίσει.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 6-4, 9-6, 10-7

Ηλιούπολη (Κακαρνάκης): Παλληκάρης, Γεωργιάδης 2, Κοντονής Δ. 1, Βελώνιας 2, Δουδέσης 4, Μπραζιτόκος, Γκόρτζιας, Σπυρόπουλος, Κοντονής Α., Γκιουρτίδης, Κολυβάς 1, Μπενεάι, Κατσινούλας, Στυλιανάκης, Χασάπης

Νίκη Βόλου (Μπλάνας): Φαρσάρης, Δανιήλ 1, Κόφφας, Τάτσιος, Μακρής, Θεοδωρόπουλος 2, Βάτσος, Γλούμης 2, Σαραγγανίδας, Γιαβαρίδης 2, Γκατζούνας, Μόσιος, Μαρτζούχος

Last modified onMonday, 15 January 2018 01:09