noodles volos banner

Απίστευτη Εθνική, κέρδισε 4-3 τις ΗΠΑ και πήγε στους τέσσερις

  • Published in Πόλο
Προσπάθεια της Β. Πλευρίτου στο σημερινό ματς Προσπάθεια της Β. Πλευρίτου στο σημερινό ματς

Σε ένα κολυμβητήριο που επικρατούσε το αδιαχώρητο και οι Βολιώτες κρέμονταν σαν τα τσαμπιά στις κερκίδες (ήταν περίπου 1.500 άτομα), δίνοντας ρεσιτάλ με τη θερμή υποστήριξή τους προς τις παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου, η Εθνική Νέων Γυναικών του πόλο πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αμερική με 4-3 και προκρίθηκε στον ημιτελικό της Παρασκευής με την Ολλανδία στις 20.00.

Στο πρώτο οκτάλεπτο κυρίαρχες ήταν οι πολύ δυνατές άμυνες, με συνέπεια οι δύο ομάδες να σημειώσουν από ένα γκολ, με την Ελλάδα να ισοφαρίσει με την Ελευθερία Πλευρίτου με παίκτη παραπάνω 1.34’ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου το γκολ της Κλας. Πάντως αυτό το διάστημα, αν κάποια ομάδα δικαιούνταν να προηγείται η ελληνική, αλλά η Αμερικανίδα τερματοφύλακας Λόγκαν έκανε πολλές δύσκολες αποκρούσεις.

Στη δεύτερη περίοδο Λιέμποβιτς και Ξενάκη σκόραραν στο πρώτο δίλεπτο και το σκορ έγινε 2-2. Άλλο γκολ μέχρι το ημίχρονο δεν μπήκε, παρά τα πολλά …αχ στην εξέδρα, αφού η Ελλάδα είχε πολλές ευκαιρίες να τα κάνει, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα, με τις Ελληνίδες να έχουν φανερό άγχος από την αρχή του ματς.

Η  Ελένη Ξενάκη από τη θέση της φουνταριστής στα 50’’ μετά την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου ανταπέδωσε γρήγορα το τέρμα της Λιέμποβιτς, που ήταν το δεύτερο προσωπικό. Έτσι είχαμε νέα ισοπαλία στον αγώνα με 3-3.

Με φοβερό διαγώνιο σουτ πάλι η Ελένη Ξενάκη σκόραρε για τρίτη φορά στα 2.45’ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου και έκανε εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών το 4-3, με την Ελλάδα να παίρνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα στη λήξη της περιόδου, ενώ στο πρώτο μισό της τέταρτης η τερματοφύλακας Σταματοπούλου έκανε πολλές και σπουδαίες αποκρούσεις, κρατώντας το υπέρ της Εθνικής μας 4-3.

Μέχρι το τέλος η άμυνά μας τσάκιζε ... κόκκαλα και το σκορ δεν άλλαξε, με συνέπεια να έρθει η μεγαλειώδης νίκη και πρόκριση απέναντι στο θεωρητικά μεγαθήριο που λέγεται Αμερική.

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Β., Ξενάκη 3, Πρωτοπαπά, Πάτρα, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα

ΗΠΑ (Κόραλι Σίμονς): Λόγκαν, Λιέμποβιτς 2, Κλας 1, Χιλ, Χοστσάιλντ, Γουέμπερ, Χάρμπιλας, Γουάιτλεγκ, Μαμολίτο, Νιούσουλ, Αγιάλα, Τζόνσον, Καπάνα

 1kosmos polo

Άποψη από τις κερκίδες που γέμισαν ασφυκτικά
Last modified onFriday, 08 September 2017 09:31