noodles volos banner

Νίκη με άνεση για την Ελλάδα, 12-6 την Αυστραλία

  • Published in Πόλο

Ώθηση, για να φτάσει ψηλά, αποτελεί η άνετη νίκη που πέτυχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών επί της Αυστραλίας με 12-6 στην πρεμιέρα του 12ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο του Βόλου, το βράδυ της Κυριακής (3/9).

Μια νίκη που, εκτός από ουσίας -καθώς της δίνει σημαντικό προβάδισμα στον Β' Όμιλο (ακολουθούν τα ματς με Νότια Αφρική και Κίνα)- είναι και ψυχολογίας, αφού αποτελεί τονωτική ένεση. Η εμφάνιση ήταν εντυπωσιακή και ενθαρρυντική από τα κορίτσια, που διαθέτουν τα εχέγγυα για μία μεγάλη πορεία και έχουν στο πλευρό τους το ενθουσιώδες φίλαθλο κοινό του Βόλου, το οποίο στηρίζει με την καρδιά του την ομάδα.

Απόλυτη κυρίαρχος ήταν η Εθνική μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σε  μια ομάδα που παρότι έχει παράδοση στο γυναικείο πόλο, δεν έδειξε πως μπορεί να είναι στις διεκδικήτριες των μεταλλίων.

Με βασικό όπλο την άμυνα, λοιπόν, με την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου σε καλή μέρα και βρίσκοντας επιθετικές λύσεις με όλους τους τρόπους (παρότι στον παραπάνω είχε μόνο 1/4), η Ελλάδα «έχτισε» από νωρίς μια διαφορά στο σκορ και την αύξανε μέχρι το τέλος. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, μάλιστα, χαλάρωσε.

Πρωταγωνίστριες για την ελληνική ομάδα η Ελένη Ξενάκη που πέτυχε 4 γκολ και κέρδισε αποβολές, αλλά και η Πρωτοπαπά που σημείωσε 3 τέρματα και ήταν και από τις καλύτερες στην άμυνα.

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 2-3, 2-2.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Αλεξάντρ Όσαντσουκ): Παλμ, Γουίλοους 1, Χόλντεν 1, Μορισέι, Λίσον Σμιθ 1, Ο’ Λίρι, Κιρνς 1, Ρόμπερτς, Γουίλιαμς Μ. 1, Γουίλιαμς Άλ. 1, Κόρμπετ, Πόντρε, Χόσκιγκ

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Β., Ξενάκη 4, Πρωτοπαπά 3, Πάτρα, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα

*Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο Δευτέρα (4/9), δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, στις 20.00 τη Νότια Αφρική.