noodles volos banner

Η καρδιά του παγκόσμιου πόλο χτυπάει στον Βόλο

  • Published in Πόλο

Με εντατικούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή των εθνικών ομάδων που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου από τις 3 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2017. Το Σάββατο 2/9/17, στις 19.30 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος που θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες του Βόλου, και από την Κυριακή 3/9 ξεκινούν οι αγώνες στο Κολυμβητήριο του Βόλου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες 16 χωρών από τις 5 Ηπείρους και συγκεκριμένα, οι ομάδες της Ιαπωνίας, Ρωσίας, Ουγγαρίας, Ολλανδίας (Α’ Όμιλος), Κίνας, Αυστραλίας, Νοτίου Αφρικής, Ελλάδας (Β’ Όμιλος), Ιταλίας, Καναδά, Σερβίας, Σλοβακίας (Γ’ Όμιλος), Ισπανίας, Κροατίας, Νέας Ζηλανδίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Δ’ Όμιλος).

Πρόκειται για τις κορυφαίες εθνικές ομάδες ανά τον κόσμο, οι οποίες κατά την προσπάθεια διεκδίκησης του παγκόσμιου τίτλου,  θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα στο κοινό.

Η ελληνική εθνική ομάδα είναι μία ομάδα που πάντα πρωταγωνιστεί σε τέτοιες διοργανώσεις και ζητά τη στήριξη του κόσμου με την παρουσία του στο Κολυμβητήριο, όπως έχει συμβεί με καταλυτικό τρόπο σε όλα τα προηγούμενα 5 πρωταθλήματα. Εξάλλου ο Βόλος έχει μία τεράστια παράδοση και συμμετοχή στα δρώμενα του ελληνικού υγρού στίβου.

 Η ελληνική εθνική ομάδα απαρτίζεται από τις: Ιωάννα Σταματοπούλου, Σταυρούλα Δουρέκα (τερματοφύλακες), Ελένη Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Μαρία Πάτρα, Κατερίνα Μιχαηλίδου, Μαριαλένα Σελετοπούλου, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Μαρία Μυριοκεφαλάκη.

Ο πρώτος αγώνας της ελληνικής εθνικής ομάδας θα πραγματοποιηθεί στο Κολυμβητήριο του Βόλου την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.00 το βράδυ με αντίπαλη ομάδα αυτή της Αυστραλίας, ο επόμενος αγώνας είναι τη Δευτέρα 4/9 το βράδυ στις 8.00 επίσης με αντίπαλο την ομάδα της Νοτίου Αφρικής και ο επόμενος αγώνας την Τρίτη 5/9 στις 8.00μ.μ. απέναντι στην ομάδα της Κίνας.

Η συνέχεια των εμφανίσεων της ελληνικής ομάδας εξαρτάται από τα αποτελέσματα του συνόλου των ομάδων που αγωνίζονται στους 4 Ομίλους και το κοινό θα ενημερώνεται με Δελτία Τύπου από τους διοργανωτές.

Από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις των παραγόντων του ναυταθλητισμού και των τεχνικών στελεχών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) στην πόλη του Βόλου, ενώ οι αφίξεις  της FINA, των ομάδων, προπονητών και συνοδών θα έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 1/9/2017.

Οι συμμετέχοντες ξεπερνούν σε αριθμό τους 500, ενώ προβλέπεται και μεγάλος αριθμός επισκεπτών-συνοδών των μελών των ομάδων, που ακολουθούν τις αθλήτριες στις αγωνιστικές τους προσπάθειες.

Πέραν του αποτυπώματος των αγώνων ως προς την τοπική οικονομία, σημαντικό όφελος για τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή προκύπτει από την προβολή που πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και από την κάλυψη του γεγονότος από τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και από τα 1.000 και πλέον άτομα που θα επισκεφθούν την πόλη λόγω του πρωταθλήματος και θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στις χώρες τους.

Για μία ακόμη φορά, σημαντική είναι η συμμετοχή των εθελοντών της πόλης που υποστηρίζουν τη διοργάνωση, των οποίων η συμμετοχή θεωρείται πολύτιμη και αναγνωρίζεται από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του Βόλου ως κορυφαίου προορισμού αθλητικού τουρισμού σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για τη μόνη πόλη στον κόσμο που έχει διοργανώσει έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τα τελευταία έξι χρόνια.

Η Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7.30 το βράδυ στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρέλαση των αθλητών, την οποία θα συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Με την άφιξη των ομάδων στην περιοχή του Ηρώου, θα ξεκινήσει η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Βασικό θέμα της εντυπωσιακής τελετής αποτελεί χορευτικό δρώμενο που δανείζεται στοιχεία και εικόνες από το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γρηγόρης Γαλάτης και η χορογραφία είναι των Rhiannon Morgan και Ανδρέα Ράμα. Στο χοροθεατρικό δρώμενο συμμετέχουν περισσότεροι από 40 χορευτές, επαγγελματίες και μαθητές Σχολών Χορού της πόλης του Βόλου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος έχουν αναλάβει η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και ο Δήμος Βόλου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Η επίσημη προβολή του αθλητικού γεγονότος θα γίνει σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βόλου.