noodles volos banner

Δ. Μπλάνας: Εμείς τον ενθουσιασμό, ο ΟΥΚΒ την εμπειρία

  • Published in Πόλο

Ο Δ. Μπλάνας, προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο της Νίκης, μίλησε στο magnesiasports για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΟΥΚΒ, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ισορροπημένο ματς, με τον ΟΥΒ να διαθέτει την εμπειρία, ενώ η ομάδα του νεανικό ενθουσιασμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Δεν ξεκινήσαμε καλά, γιατί είχαμε δύσκολο πρόγραμμα εκτός έδρας και απέναντι σε καλές ομάδες, αλλά δε θεωρώ ότι έχουμε θέμα ψυχολογίας, αλλά περισσότερο απειρίας. Είμαστε ομάδα μικρή σε ηλικία και ζούμε μ’ αυτό, μαθαίνοντας από το κάθε ματς.

Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ηλιούπολη ήμασταν καλοί και είχαμε τις ευκαιρίες μας να μπούμε στο ματς σε καθοριστικά σημεία, χάσαμε όμως εύκολες φάσεις στην κόντρα, που θεωρούνται άχαστες. Αυτά πληρώνουμε. Συνεχίζουμε, γιατί δεν έχουν την πολυτέλεια να κοιτάζουμε αν ήμασταν καλοί ή κακοί.

Κάθε ματς μέσα στον Βόλο, αν θέλουμε να κυνηγήσουμε την είσοδό μας τα πλέι οφ και την απευθείας σωτηρία, πρέπει να τον διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε. Πάνω σ’ αυτό κινούμαστε.

Το ψυχολογικό πλεονέκτημα το έχει ο ΟΥΚΒ, γιατί βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική θέση, καθώς έχει 7 πόντους και εμείς τρεις. Αυτά μετράνε στο μυαλό των αθλητών, αλλά εγώ θεωρώ ότι αυτά τα παιχνίδια κρίνονται από τη συγκέντρωση και από τη θέληση για τη νίκη. Είναι ντέρμπι κόντρα σε μία ομάδα που γνωριζόμαστε πολύ καλά, καθώς παίζουμε φιλικά και προπονούμαστε στον ίδιο χώρο. Δεν είναι ένας αντίπαλος ο ΟΥΚΒ, που θα τον δούμε σε ένα dvd και ξανά στον αγώνα, αλλά ένας αντίπαλος που τον ξέρουμε και μας ξέρει. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι, δεν έχουν να κρύψουν κάτι. Γι’ αυτό παίζει μεγάλο ρόλο πόσο συγκεντρωμένος είσαι σ’ αυτά τα ματς.

Οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Κάποιος έχει καλύτερα στοιχεία σε συγκεκριμένα κομμάτια, κάποιος έχει σε άλλα. Δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζουμε εμείς ή αυτοί. Είναι γεγονός ότι ο ΟΥΚΒ είναι πιο έμπειρη ομάδα κι αυτό μετράει. Εμείς είμαστε πιο νεανικοί και πιο ενθουσιώδεις. Έτσι θέλω να πιστεύω. Δεν μπορώ να το βάλω σε ζυγαριά και να πω ότι κάποιος είναι καλύτερος. Θεωρώ ότι είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Έτσι έχει δείξει και η ιστορία, αφού και τα τελευταία δύο χρόνια οι αγώνες κρίνονται στο γκολ. Δεν κερδίζει κάποιος εύκολα».