noodles volos banner

2η θέση κι άνοδος στην Α2 Ανδρών για ΝΟΒΑ

  • Published in Πόλο

Hττήθηκε στον τελικό της κατηγορίας με 9-5 από το Ρέθυμνο, αλλά σημασία έχει ότι ο ΝΟΒΑ επιστρέφει ύστερα από μία τετραετία στην Α2 Ανδρών καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στην αγωνιστική περίοδο 2013-14 και μάλιστα για το βολιώτικο σύλλογο συμπληρώνεται μια ιστορική σεζόν αφού πριν λίγες ημέρες, η γυναικεία ομάδα είχε πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1.

Για να φθάσει στον τελικό, σήμερα το πρωί ο ΝΟΒΑ κέρδισε σε δραματικό παιχνίδι με 10-9 τον Ιωνικό χάρη σε γκολ του Λεωνίδα Μονιούδη από ασίστ του Παπαδέα, στην τελευταία του επίθεση, 35 δεύτερα πριν τη λήξη. Ωστόσο, οι σημαντικοί αγώνες ήταν αυτοί που προηγήθηκαν. Στα παιχνίδια της τελικής φάσης ο ΝΟΒΑ τερμάτισε πρώτος στο Β' Όμιλο στο κολυμβητήριο του Περιστερίου. Ξεκίνησε με ήττα από τον Νηρέα Χαλανδρίου που τερμάτισε τελευταίος, αλλά είχε εντυπωσιακή νίκη με 14-6 επί του Άθωνα Χαλκιδικής και 7-3 επί της Χαλκίδας, που μπήκε ως αουτσάιντερ αλλά τελικά πήρε επίσης την άνοδο. Στη 2η θέση ισοβάθμησαν ο ΝΟ Χαλκίδας και ο Άθως Χαλκιδικής, αλλά ευνοήθηκε ο πρώτος επειδή το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν ισόπαλο, αλλά ο ΝΟ Χαλκίδας είχε καλύτερο αποτέλεσμα (ήττα με μικρότερη διαφορά) από τον 1ο της βαθμολογίας ΝΟΒΑ.

Tα αποτελέσματα: Νηρέας Χαλανδρίου-ΝΟΒΑ 7-6, Άθως Χαλκιδικής-ΝΟ Χαλκίδας 10-10, Νηρέας Χαλανδρίου-ΝΟ Χαλκίδας 6-13, Άθως Χαλκιδικής-ΝΟΒΑ 6-14, Άθως Χαλκιδικής-Νηρέας Χαλανδρίου 13-9, ΝΟΒΑ-ΝΟ Χαλκίδας 7-3.

Η Βαθμολογία (Τελική): ΝΟΒΑ 6, ΝΟ Χαλκίδας 4, Άθως Χαλκιδικής 4, Νηρέας Χαλανδρίου 3.

Ημιτελικός: ΝΟΒΑ-Ιωνικός 10-9 .
Μεγάλος τελικός: Ρέθυμνο-ΝΟΒΑ 9-5