noodles volos banner

Με Καστάνου και Διάλλα η Εθνική βόλεϊ στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού

 

Στο Μπαρ του Μαυροβουνίου βρίσκεται από χθες το πρωί η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων καθώς το απόγευμα ξεκινούν οι αγώνες του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στη σύνθεση της Εθνική, βρίσκεται και η πρώην αθλήτρια της Αργούς Λήδα Καστάνου, που κατάγεται από τον Βόλο, καθώς και η παίκτρια της Βολιώτικης ομάδας και αυτή τη σεζόν, Βασιλική Διάλλα. 

Στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ολλανδία (Μαυροβούνιο – Αυστρία είναι το άλλο παιχνίδι) με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Κυριάκο Καμπερίδη να μην αποδέχεται τον χαρακτήρα του ‘τελικού’ για το συγκεκριμένο ματς.
«Κάθε πρεμιέρα είναι σημαντική, αλλά το πρώτο ματς δεν είναι τελικός. Η Ολλανδία είναι μια πολύ καλή ομάδα, ωστόσο αν παίξουμε όπως στον τελικό του τουρνουά στην Ισπανία ή όπως στο τελευταίο φιλικό με τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Πρέπει όμως και στα τρία ματς να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γιατί όλα είναι σημαντικά και το κάθε σετ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο», τόνισε ο κ. Καμπερίδης ενώ αναφερόμενος στο άγχος που φυσιολογικά θα υπάρχει στην ομάδα σχολίασε:
«Μέχρι τώρα διαχειριζόμαστε πολύ σωστά τους αγώνες και ειδικά τις δύσκολες στιγμές. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι είναι διαφορετικό το οποιοδήποτε φιλικό παιχνίδι από ένα επίσημο. Στα φιλικά είναι χαμηλό το επίπεδο του στρες ενώ στα επίσημα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση. Από την άλλη όμως έχουμε και κάποια κορίτσια που έχει την εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε».
Την πρόκριση στα τελικά παίρνει απευθείας πρώτη ομάδα κάθε ομίλου και οι τρεις καλύτερες δεύτερες ομάδες (από τους συνολικά 8 ομίλους).
Το πρόγραμμα του ομίλου
Παρασκευή 09.01
17:30, Ολλανδία – Ελλάδα
20:00, Μαυροβούνιο – Αυστρία
Σάββατο 10.01
17:30, Ελλάδα – Αυστρία
20:00, Ολλανδία – Μαυροβούνιο
Κυριακή 11.01
16:30, Αυστρία – Ολλανδία
19:00, Ελλάδα – Μαυροβούνιο
Η 12άδα της Εθνικής αποτελείται από τις:
Πασαδόροι: Αικατερίνη Βλάχου (ΑΟ Αιγάλεω), Ελένη Καρακάση (ΑΟ Μαρκόπουλο)
Διαγώνιες: Λήδα Καστάνου (ΓΣΚ Ηρακλής), Άλκηστις Καραφουλίδου (ΑΣ Μακεδόνες Αξιού),
Ακραίες: Αθανασία Φακοπουλίδου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός), Αικατερίνη Παπάζογλου (ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων), Ελένη – Ελπίδα Μιλεντίγιεβιτς (ΑΟ Αιγάλεω), Κωνσταντίνα Δασκάλου (ΑΟ Ηρακλής Ιωαννίνων)
Κεντρικές: Άννα – Λαμπρινή Πήττα (ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης), Ευφροσύνη Αλεξάκου (ΑΣ Μακεδόνες Αξιού), Βασιλική – Μαρία Διάλλα (ΑΣ Αργώ Βόλου)
Λίμπερο: Μαρία – Αικατερίνη Ξανθοπούλου (ΔΑΣ Ωραιοκάστρου)
Την αποστολή πλαισιώνουν ο συνεργάτης του κ. Καμπερίδη, Γιάννης Ανδρεάδης, η φυσιοθεραπεύτρια Άντρεα Αλιγέωργα, η στατιστικολόγος Βίκυ Νεντή, ενώ αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Μπούλα Τουρσούγκα.

 

Last modified onFriday, 09 January 2015 08:35