noodles volos banner

"Το κοινό του Βόλου να στηρίξει την εθνική μας ομάδα τις τρεις ημέρες"

Στη «μάχη» της πρόκρισης για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε ένα δύσκολο όμιλο μπαίνει η Εθνική ομάδα Παίδων Βόλεϊ, που ξεκινά τους αγώνες της αύριο Πέμπτη στις 19.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας, με αντίπαλο τη Λετονία. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου, τόσο ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας, όσο ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Περικλής Μπακοδήμος, ο προπονητής της ομάδας Σωκράτης Τζιουμάκας και ο αρχηγός Κυριάκος Σπιριούνης, απηύθυναν κάλεσμα στους Βολιώτες, να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται, ενώ η είσοδος στο Γυμναστήριο είναι δωρεάν για το κοινό. Η εθνική ομάδα Παίδων, εκτός από τον αγώνα με τη Λετονία, θα αγωνιστεί την Παρασκευή στις 19.30 κόντρα στη Ρουμανία και το Σάββατο στις 19.30 με αντίπαλο τη Φινλανδία.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας καλωσόρισε την εθνική ομάδα στο Βόλο και στάθηκε στην προσπάθεια της Δημοτικής αρχής για διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι απαρχή μιας καλύτερης συνεργασίας με την Ομοσπονδία για τη φιλοξενία μελλοντικών διοργανώσεων.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Περικλής Μπακογιάννης, που κατάγεται από το Βόλο, τόνισε ότι διέκρινε θέληση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Βόλου για την ανάληψη της διοργάνωσης και για μελλοντική συνεργασία και επισήμανε ότι ο Βόλος έχει το προσόν των αθλητικών εγκαταστάσεων (γηπέδων ποδοσφαίρου, κολυμβητηρίων, κλειστών Γυμναστηρίων και του ξενώνα αθλητών) και θα πρέπει να φιλοξενεί αγώνες υψηλού επιπέδου. Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, στους αγώνες η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ αύριο θα απευθυνθούν προσκλήσεις σε όλα τα σχολεία για να τους παρακολουθήσουν οι μαθητές.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ Παίδων Σωκράτης Τζιουμάκας ανέφερε ότι η εθνική ομάδα βρίσκεται στο Βόλο από τις 23 Δεκεμβρίου και από τον χιονιά δημιουργήθηκαν προβλήματα, τα οποία προσπάθησε να λύσει η Δημοτική Αρχή. Στον αγωνιστικό τομέα δήλωσε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει τους αγώνες πρόκρισης σε έναν δύσκολο όμιλο και ανέφερε ότι το κάθε αποτέλεσμα κρίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αρχηγός της εθνικής Παίδων Κυριάκος Σπιριούνης δήλωσε ότι οι αθλητές βρίσκονται για πολλές μέρες μακριά από τα σπίτια τους, αλλά είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για να δώσουν το καλύτερο, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους που είναι η πρόκριση.

Τέλος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Βόλεϊ Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΠΕΚΕΛ) Σπύρος Γάτος, κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίξουν την προσπάθεια των αθλητών και τόνισε ότι, έχει προγραμματιστεί παράλληλη εκδήλωση, στη διάρκεια της διοργάνωσης για την ενίσχυση με τρόφιμα του Γηροκομείου Βόλου.