noodles volos banner

Xάλκινο μετάλλιο για την Παρισάκη στο Βαλκανικό μπιτς βόλεϊ Κ20

Την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία νεανίδων πανηγύρισε η Βολιώτισσα Ιωάννα Παρισάκη με την Δήμητρα Μαναβή, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα μπιτς βόλει Κ20, που ολοκληρώθηκε χθες στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Οι Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες είχαν πανηγυρίσει τον τίτλο στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, πρόσθεσαν άλλο ένα μετάλλιο στην συλλογή τους, κερδίζοντας τις Τουρκάλες Ακτάς/Κεσκίν με 2-0 σετ (21-15, 24-22) στον αγώνα για την 3η θέση.
Παρά την απογοήτευση από την ήττα στον πρωινό ημιτελικό, η ελληνική ομάδα κατάφερε να δείξει την ανωτερότητά της. Στο ξεκίνημα του 1ου σετ βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 4 πόντους, αλλά μόλις έπιασε ρυθμό έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και υπερίσχυσε με 21-15.
Στο 2ο σετ το προβάδισμα άλλαξε κάτοχο πολλές φορές, αλλά η κατάληξη ήταν η επιθυμητή για το ελληνικό δίδυμο, που επικράτησε 24-22 με μπλοκ της Παρισάκη, αφού προηγουμένως είχε «γυρίσει» το σκορ από το 17-19 και το 21-22.

Η Ιωάννα Παρισάκη δήλωσε μετά το μικρό τελικό: «Ο αρχικός στόχος μας ήταν να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν κάναμε καθόλου καλό παιχνίδι στον ημιτελικό. Ακόμα και η 3η θέση, όμως, είναι μεγάλη επιτυχία. Η φετινή διοργάνωση ήταν πολύ δυσκολότερη από την περσινή, οι ομάδες που είδαμε εδώ ήταν πολύ πιο δυνατές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές μας, κυρίους Παναγιώτη Μούρτζιο, Βαγγέλη Σταθόπουλο και Νίκο Κρέτση, που μας βοήθησαν σ’ όλο το διάστημα της προετοιμασίας μας. Επίσης, οφείλουμε ένα ευχαριστώ στους γονείς μας, που είναι πάντοτε δίπλα μας, στους συγγενείς και φίλους μας που μας στηρίζουν, στην ΕΟΠΕ, καθώς και σε όσους φιλάθλους βρέθηκαν στο γήπεδο αυτές τις τρεις ημέρες και χειροκρότησαν τους Έλληνες αθλητές».

Last modified onMonday, 25 August 2014 11:32