noodles volos banner

Διεθνές Τουρνουά Τένις σε αναπηρικά αμαξίδια

 

Για πρώτη φορά η Λάρισα υποδέχεται τη διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Τένις «Olympus Open 2016» σε αναπηρικά αμαξίδια, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Larissa Sports Center.

Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τους συνδιοργανωτές. Στο διεθνές τουρνουά αναμένεται να συμμετάσχουν κορυφαίοι αθλητές σε αμαξίδιο από όλο τον κόσμο, ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι αγώνες ξεκινάνε κάθε μέρα στις 10:00 το πρωί ενώ η επίσημε έναρξη θα γίνει αύριο Παρασκευή 2-9-2016 στις 8 το βράδυ.

Οι δηλώσεις

Κώστας Αγοραστός-περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά γίνεται στη Λάρισα και τη Θεσσαλία. Ευχαριστούμε τον κ. Βαζούρα που μας έδωσε τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνει πραγματικότητα αυτή η διοργάνωση. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους χορηγούς και τις τοπικές επιχειρήσεις, που συνεισφέρουν γιατί η πραγματοποίηση ενός τέτοιου τουρνουά είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Ο καθένας βοήθησε στο μέτρο του δυνατού και αυτό είναι το μήνυμα που βγαίνει σήμερα από εδώ.

Απόστολος Καλογιάννης-δήμαρχος Λαρισαίων: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή για την Λάρισα η πραγματοποίηση ενός τέτοιου τουρνουά. Η πόλη αγκαλιάζει τη διοργάνωση με την ευαισθησία που έχει απέναντι στο αναπηρικό κίνημα. Σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια αυτή και παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν νομίζω ότι θα έχουμε μια άρτια διοργάνωση. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση και εμείς θα είμαστε εδώ με την Περιφέρεια και όλους τους φορείς για να αναπτύξουμε συνέργειες και να γίνονται πραγματικότητα τέτοια γεγονότα».

Κώστας Βαζούρας-αθλητής, μέλος οργανωτικής επιτροπής τουρνουά: «Όσοι βρίσκονται σήμερα σ’ αυτή την αίθουσα έχουν συνεισφέρει, ο καθένας με τον τρόπο του, για να πραγματοποιηθεί αυτό το τουρνουά. Μόνος μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτε, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, το επιμελητήριο Λάρισας, όλους τους φορείς και τους χορηγούς αλλά κυρίως το κ. Αχιλέα Νταβέλη ο οποίος στήριξε την προσπάθεια αυτή από την πρώτη στιγμή».

Την υποστήριξή τους στη διοργάνωση εξέφρασαν ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Αδάμ, ο πρόεδρος του κέντρου αποκατάστασης “Animus” κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο διοικητής Τροχαίας Λάρισας κ. Σεραφείμ Καφετζής, ο πρόεδρος της εταιρίας Κούρτης Προκατ κ. Ευάγγελος Κούρτης, η εκπρόσωπος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ. Ειρήνη Ζαβρίδου, ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ κ. Μιχάλης Σακελάρης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.