noodles volos banner

Σοκ από την παραδοχή της Σαράποβα για λήψη απαγορευμένης ουσίας!

Η Μαρία Σαράποβα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες ότι βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία (Meldonium) κατά τη διάρκεια του Australian Open, προκαλώντας σοκ στον κόσμο του τένις! Με την ψυχραιμία που τη διακρίνει, η 28χρονη Ρωσίδα είπε ότι ενημερώθηκε πριν λίγες μέρες από την παγκόσμια ομοσπονδία και ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία για να συνεχίσει να αγωνίζεται… Η Νο.7 τενίστρια στον κόσμο ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, αφού τόνισε ότι λαμβάνει την ουσία από το 2006 αλλά δεν είδε ότι από φέτος είναι απαγορευμένη, παρότι της εστάλη τον Δεκέμβριο από τη WADA η νέα λίστα.
«Είναι ένα τεράστιο λάθος, δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου», είπε η κάτοχος 5 Grand Slam τίτλων, σε μια συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκαν και οι γονείς της. Όταν ρωτήθηκε γιατί παίρνει όλα αυτά τα χρόνια την ουσία απάντησε πως αρρώσταινε συχνά, είχε έλλειψη μαγνησίου, ιστορικό διαβήτη στην οικογένειά της, αλλά και δείγματα διαβήτη. «Απογοήτευσα τους φαν μου, απογοήτευσα το άθλημα που παίζω από τότε που ήμουν 4 ετών, που αγαπώ βαθιά», τόνισε η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο. «Ξέρω ότι αντιμετωπίζω κάποιες συνέπειες και δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου. Ελπίζω να μου δοθεί κι άλλη ευκαιρία να αγωνιστώ. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνέπειες, είναι κάτι νέο για μένα. Έλαβα το γράμμα πριν από μερικές μέρες, θα συνεργαστώ με την ITF».
Πολλοί πίστευαν ότι η Σαράποβα θα ανακοίνωνε την απόσυρσή της από την ενεργό δράση, αφού αντιμετωπίζει συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών… «Ποτέ δεν θα ανακοίνωνα την απόσυρσή μου σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, σε ένα αρκετά άσχημο χαλί», ήταν το σχετικό σχόλιό της!
Το Meldonium είναι ουσία που λέγεται πως αυξάνει την αντοχή των αθλητών, βελτιώνει την αποθεραπεία μετά την άσκηση και μειώνει το στρες. Παρασκευάζεται στη Λετονία και χρησιμοποιείται κυρίως για καρδιακές παθήσεις.
Μπήκε στην απαγορευμένη λίστα την 1η Ιανουαρίου και το Australian Open, η μοναδική φετινή διοργάνωση στην οποία έπαιξε η Μάσα, ξεκίνησε στις 18 του μήνα. Εκεί η πρώην Νο.1 τενίστρια στον κόσμο ηττήθηκε στα προημιτελικά από τη Σερένα Γουίλιαμς.
Λογικά η τιμωρία που θα επιβληθεί στη Μαρία θα είναι αποκλεισμός τουλάχιστον έξι μηνών, όμως ενδέχεται να φτάσει και μέχρι τα τέσσερα χρόνια! Όπως ανακοίνωσε η ITF, το δείγμα δόθηκε στις 26 Ιανουαρίου και η αθλήτρια θα τιμωρηθεί από τις 12 Μαρτίου, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα η ακριβής ποινή.