noodles volos banner

Έκτη θέση και στο ομαδικό για την Εθνική συγχρονισμένης

Την ικανοποιητική 6η θέση κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο Ομαδικό, αγώνισμα με το οποίο ολοκληρώθηκε η 4η μέρα του 32ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του Βερολίνου.

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα, τη Βολιώτισσα Ευαγγελία Κουτίδη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Αθανασία Τσόλα, Δέσποινα Τζώρτσου, Σοφία Μαλκογεώργου και Φλωρεντία Μάντζιου εκτέλεσε ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα και βαθμολογήθηκε με 84,8333 βαθμούς, κατακτώντας μια πολύ καλή θέση με βάση τη νεανική της σύνθεση.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ρωσία βαθμολογούμενη με 96,8333 εκτελώντας ένα εκπληκτικής ομορφιάς και δύσκολο πρόγραμμα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα της Ουκρανίας συγκεντρώνοντας 94,0667 βαθμούς. Χάλκινο μετάλλιο για την Ισπανία η οποία και βαθμολογήθηκε με 92,4667.

Ναταλία Τσερνέσκα: «Χρειάζεται δουλειά»

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός Ναταλία Τσερνέτσκα, μιλώντας για την εμφάνιση στον τελικό του ομαδικού είπε: «Πάλι έγιναν λάθη, υπήρξαν προβλήματα στα άλματα και κάποια πράγματα δεν βγήκαν. Είναι φανερό, στο ομαδικό χρειάζεται πολλή δουλειά, χρειάζεται να έχουμε χρόνο για να δουλέψουν όλες οι κοπέλες μαζί. Δουλειά γίνεται όλο το χρόνο, αλλά κατά τη διάρκειά του υπήρξαν πολλά προβλήματα, κάποιες κοπέλες έφυγαν, κάποιες άλλες είχαν υποχρεώσεις με τις μικρές εθνικές ομάδες, χρειάστηκε να ψάξουμε για μικρές αθλήτριες για να τις προωθήσουμε, θέλει να υπάρξει πολλή δουλειά από πίσω. Οι αθλήτριες που είναι εδώ προσπαθούν, δεν έχω παράπονο, δείχνουν διάθεση».

Να σημειωθεί πως κάποιες από τις αθλήτριες, λόγω του χειμωνιάτικου καιρού στο Βερολίνο παρουσίασαν προβλήματα με ιώσεις, όπως η Ευαγγελία Πλατωνιώτη, που έχει μπροστά της τον τελικό στο σόλο.

«Δεν είναι μόνο η Πλατανιώτη, κι άλλα κορίτσια έχουν αρρωστήσει εδώ στο Βερολίνο, κάποια άλλα έχουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι» σημείωσε η Ναταλία Τσερνέτσκα.