noodles volos banner

Έφυγε από τη ζωή ο Γ. Σελετόπουλος

Εραστής και αγνός υπηρέτης, για σχεδόν 45 χρόνια του υγρού στίβου και ειδικότερα της Κολύμβησης, μας αποχαιρέτησε σήμερα (13/1) ο κυρ Γιάννης Σελετόπουλος… Γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα και ως τα 20 του έπαιξε ποδόσφαιρο στον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Άρη Αθηνών και τη Μικτή Αθηνών, έως ότου οι ανάγκες της επιβίωσης τον υποχρέωσαν να εγκαταλείψει και να αφοσιωθεί στη δουλειά του.

Από τα 12 του δούλεψε ως χρυσοχόος, διατηρώντας το εργαστήριο του μέχρι πριν λίγα χρόνια, αν και συνταξιούχος. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτρη, ο «μπέμπης» της ελληνικής υδατοσφαίρισης και ολυμπιονίκης, και τη Σοφία, που του χάρισαν τέσσερα εγγόνια.

Ο Μιχάλης (Μαντούβαλος) παίζει πόλο στον ΟΕΑΝΑ Βόλου, ο Γιάννης (Κάσδαγλης) επίσης πόλο στον Απόλλωνα Σμύρνης, η Μαριαλένα πόλο στον ΝΟ Βουλιαγμένης, όπου ανήκει και η αδελφή της Ιωάννα ως αθλήτρια Συγχρονισμένης. Αρχές του ’70, με την ενασχόληση του Δημήτρη στην υδατοσφαίριση, άρχισε το δικό του μοναδικό ταξίδι στον υγρό στίβο, πάντοτε ως εθελοντής, πάντοτε με τη μοναδική αγάπη που είχε να προσφέρει.

Κριτής και αφέτης στην Κολύμβηση, διετέλεσε μέχρι πριν λίγους μήνες Πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Κολύμβησης Αττικής (ΣΚΚΑ), πάντα με το χαμόγελο, πάντα με την προσφορά του απλόχερη στο χώρο μας.

Η κηδεία του κυρ Γιάννη θα γίνει τη Δευτέρα στη μία και μισή (13.30) το μεσημέρι στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πληροφορηθείς το θάνατο του, δήλωσε: «Ο Γιάννης Σελετόπουλος τίμησε το χώρο μας, επί δεκαετίες, με θέληση, ανιδιοτέλεια και προσφορά ανεκτίμητη. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Θα μας μείνει πάντα, ως αυτός που πρόσφερε απλόχερα το χαμόγελο του και τις υπηρεσίες του, σε εκείνο που αγάπησε και υπηρέτησε, σαν να ήταν το σπίτι του».

Στις Ημερίδες ορίων της Κολύμβησης, σήμερα στα Κολυμβητήρια Νίκαιας και Νέας Σμύρνης, με απόφαση της ΚΟΕ, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κυρ Γιάννη.

Last modified onFriday, 13 January 2017 17:10