noodles volos banner

Π. Παρασκευόπουλος: «Η επιτυχία αφιερωμένη στη σύζυγό μου»

Για τη μεγάλη επιτυχία της Νίκης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων μίλησε στο Ράδιο Ένα και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο έφορος κολύμβησης του συλλόγου κ. Πέτρος Παρασκευόπουλος, οποίος αφιέρωσε το σπουδαίο επίτευγμα στη σύζυγό του, Ευαγγελία Μπαρτζιώκα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, νικημένη από τον καρκίνο: «Την πρωτιά την αφιερώνουμε στη σύζυγό μου, που τη χάσαμε πριν από 40 μέρες και ανήκει σ’ αυτήν το 50% της προσπάθειάς μας. Θα ακολουθήσει και σχετική ανακοίνωση», ήταν τα λόγια του.

Αναλυτικά ο Πέτρος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε:

Στο πώς έγινε το θαύμα της κατάκτησης της πρώτης θέσης:

«Θαύμα δεν είναι. Καλά κάνετε και το λέτε θαύμα, αλλά είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Χρειάστηκαν λίγα λόγια, δουλειά και συντονισμένη προσπάθεια του συλλόγου και των προπονητών. Σε τέτοιες περιπτώσεις δε θέλει να λες πολλά, αλλά να δουλέψεις. Μέτρησε και η προσπάθεια των παιδιών και των γονέων και το αρμονικό κλίμα. Δεν είναι μικρά παιδιά, γιατί αρχίζουν και στελεχώνουν εθνικές ομάδες στις κατηγορίες τους και συμμετέχουν σε open πρωταθλήματα. Μερικά απ’ αυτά έχουν πάρει μέρος και σε πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών για την εμπειρία και με απόλυτη επιτυχία, καθώς είχαν καλά πλασαρίσματα. Είναι κολυμβητές πια αυτά τα παιδιά. Πολλά είναι μέλη προεθνικής ομάδας. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που καταφέραμε και με λίγα χρόνια λειτουργίας και χωρίς καμία μεταγραφή. Ψαχτήκαμε εντός του συλλόγου κι όχι εκτός του συλλόγου».

Στην παρουσία του κολυμβητικού τμήματος:

«Το κολυμβητικό τμήμα ιδρύθηκε τον Μάρτη του 2009. Για την ιστορία να πω ότι με το γραφειοκρατικό κομμάτι ασχολήθηκε ο κ. Νίκος Αδαμάσογλου, τον οποίον δεν πρέπει να ξεχνάμε, ενώ ο Κώστας Μανιατάκης “έτρεξε” τα διαδικαστικά στην πορεία. Είμαστε τμήμα επτάμισι χρόνων και πάμε για όγδοο. Το αγωνιστικό τμήμα είναι 36 παιδιά, ενώ το σύνολο, πλην μίας αθλήτριας από τη Λάρισα, γιατί όλα τα άλλα παιδιά είναι Βολιωτάκια, είναι κοντά στα 250, αν και τον Σεπτέμβρη φτάσαμε και στα 300. Το 80% των παιδιών είναι από την περιοχή της Νέας Ιωνίας».

Στο ενδεχόμενο αύξησης των παιδιών στη Νίκη με τις επιτυχίες:

«Είναι ευχής έργον. Το όνομα του συλλόγου είναι Γ.Σ. Βόλου “Η Νίκη” και στόχος η παραγωγή αθλητικής παιδείας με συντονισμένο σκοπό, χωρίς πολλά-πολλά, αλλά δουλειά, γιατί αυτό είναι που θέλει η Νίκη. Είναι κοινωνικό φαινόμενο κι έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Ο σύλλογος καλύπτει τον μαζικό αθλητισμό με την εκμάθηση κολύμβησης ως τον αγωνιστικό αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο»

Στο επίπεδο των προπονητών:

«Προπονητικά είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα.

 Αρχιπροπονητής του συλλόγου είναι ο Στάθης Μέμος, ο παλιός ποδοσφαιριστής της δεκαετίας του ’80, που έπαιξε για λίγο και στην πρώτη ομάδα της Νίκης. Είναι γυμναστής με ειδικότητα κολύμβησης, όπως και ο Αχιλλέας Βλιώρας. Ο επόμενος είναι ο Θανάσης Κυτέρσος και ο άρτι αφιχθέντας στο χώρο της προπονητικής Δημήτρης Αδαμόπουλος, παλιός πρωταθλητής κολύμβησης. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι όλοι τους, συστηματικοί στη δουλειά τους και έντιμοι και ολιγόλογοι. Να δώσουμε συγχαρητήρια και στον Κώστα Λάμπη, τον διατροφολόγο, που ήταν εθελοντική ουσιαστικά στην προσφορά του. Υπάρχει και γιατρός που παρακολουθεί τα παιδιά, ο κ. Αντωνακάκης, παλιός πρωταθλητής, γιατί ο όγκο της προσπάθειας των παιδιών είναι δυσανάλογος σε σχέση με την ηλικία τους. Να μην ξεχάσω και τον προπονητή στίβου Παύλο Παρασκευόπουλο, ο οποίος για δεύτερη χρονιά ανέλαβε την προπόνηση ξηράς του κολυμβητικού τμήματος με απόλυτα εθελοντική προσφορά».

Στις δυνατότητες του Βόλου στα ναυταθλητικά αγωνίσματα:

«Ο Βόλος είναι μια τεράστια ναυταθλητική δύναμη, το δυναμικό του είναι απίστευτο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κάπου χάνεται αυτό το πράγμα. Είναι λυπηρό να βλέπεις σε πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών να κολυμπάνε δύο αθλητές μόνο, οι οποίοι δεν ανήκουν κα σε βολιώτικους συλλόγους».

Στα οικονομικά δεδομένα:

«Το ποσό που μας αναλογεί και πληρώνουμε στο κολυμβητήριο είναι της τάξης των 700 ευρώ το μήνα, ενώ υπάρχουν και οι αμοιβές των προπονητών. Αυτά καλύπτονται κατά 95% από τις συνδρομές των γονέων. Οι αποστολές και τα ξενοδοχεία των προπονητών πληρώνονται από τον σύλλογο, το οποίο σε ετήσια βάση είναι της τάξης των 4.000 ευρώ».

Στο αν πρέπει να πληρώνουν οι γονείς, για να κάνουν αθλητισμό τα παιδιά:

«Είναι μία γενικευμένη τάση, που παρουσιάζεται στο σύνολο της Ελλάδας. Η ζημιά ξεκινά από το κέντρο και τη Γ.Γ. Αθλητισμού με το πώς προσεγγίζει τον αθλητισμό. Το πλαίσιο αλλάζει σε βάρος των φτωχών, αρχίζουν και αποκλείονται παιδιά, κάτι που βλέπω και εγώ καθημερινά. Είναι λυπηρό και άσχημο, γιατί χάνονται παιδιά. Αν δεν έχεις το POS, δεν μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή. Μπήκαμε σε άλλα πράγματα. Η Νίκη οφείλει να τα αντιληφθεί αυτά. Ή αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που έρχεται θα σε ισοπεδώσει ή προσαρμόζεσαι και το περνάς. Πριν από ενάμιση χρόνο ήρθε το ΙΚΑ και επέβαλε πρόστιμο 10.500 ευρώ στη Νίκη. Αυτά τα λεφτά είναι απαιτητά. Από το πού θα βγουν, η ψυχή μας το ξέρει. Τα εν οίκω μη εν δήμω. Μπαίνουμε σε άλλες διαδικασίες. Μας είπαν από το υπουργείο ότι για τους ερασιτέχνες παράγοντες η επαναλαμβανόμενη εθελοντική εργασία παύει να είναι εθελοντική».

 

 

 

 

 

 

Last modified onTuesday, 19 July 2016 09:38