noodles volos banner

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο για την Κτενά στην Πανεπιστημιάδα

Τα μετάλλια δεν σταματούν για τη ελληνική αποστολή στο Λινιάνο της Ιταλίας. Η Βολιώτισσα, Σοφία Κτενά, μετά το χρυσό στα 100μ υποβρύχιο και τα δυο χάλκινα σε 50μ άπνοια και 50μ επιφάνεια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ άπνοια με χρόνο 16.45 που αποτελεί και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν της ίδιας με 16.54 κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού) κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της διεθνής Πανεπιστημιάδας που διεξάγεται στην πόλη της Ιταλίας, καθώς και το χάλκινο την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. 

Στο ίδιο αγώνισμα δεύτερη ήταν η Ρωσίδα Άννα Μπερ με χρόνο 16.68 και τρίτη η επίσης Ρωσίδα Ελιζαμπέτα Αντριένκο με χρόνο 17.00.
Για την ίδια διοργάνωση ο επίσης χρυσός στο ευρωπαϊκό στα 100μ επιφάνεια Λουκάς Κατετζόπουλος ανέβηκε και αυτό στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Με χρόνο 34.88
Δεύτερος ο Αλεξέι Καζάντσεβ με χρόνο 35.13 και τρίτος ο επίσης Ρώσος Άντρει Μπαράμπας με χρόνο 35.64.
Η Σοφία Κτενά, σε δηλώσεις της, σχολίασε: «Μετά από το φορτωμένο πρόγραμμα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα της Πανεπιστημιάδας. Αγωνίστηκα στα 50μ. άπνοια με κύρια αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης για φέτος στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Η πολύ καλή ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσω την κούρσα, μου επέτρεψαν να ανεβώ στην ψηλότερη θέση του βάθρου. Η έλλειψη στρες μου έδωσε όχι μόνο την ευκαιρία να διορθώσω τα λάθη της αντίστοιχης κούρσας την 1η μέρα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και να κάνω ένα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ».
Από την πλευρά του, ο Λουκάς Καρετζόπουλος σημείωσε: «Πρώτη μέρα της διεθνούς Πανεπιστημιάδας μετά τις πέντε κουραστικές και δύσκολες μέρες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και κατάφερα να κυριαρχήσω ξανά στα 100 επιφάνειας με έναν πολύ καλό χρόνο. Μένει άλλη μια μέρα αγώνων, όπου ελπίζω τα αποτελέσματα ναι δικαιώσουν ξανά. Ένα ευχαριστώ στον προπονητή μου, στην οικογένεια μου και όλους όσους με στηρίζουν».

Την 3η θέση κατέκτησε ο Λουκας Καρετζοπουλος στα 50 μέτρα άπνοια με χρόνο 14.64 κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας μέρας της διεθνούς Πανεπιστημιάδας που ολοκληρώθηκε στο Λινιάνο της Ιταλίας.Ο Ρώσος Αλεξέι Καζάντσεβ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 14.36.Ο επισης Ρώσος Βλάντιμιρ Ζουράβλεβ με χρόνο 14.57 ήταν δεύτερος.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Σοφία Κτενά στα 100 μετρα επιφάνεια με χρόνο 41.28. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ρωσίδα Άννα Μπερ με χρόνο 40.43.
Η επισης Ρωσίδα Ελιζαμπέτα Αντονίνκο ήταν δεύτερη με χρόνο 40.93.