noodles volos banner

Μετάλλια για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Πανελλήνιο κολύμβησης

Με τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλια, πολλές θέσεις στις οκτάδες και εξαιρετικές επιδόσεις επέστρεψε η αποστολή της Αγωνιστικής ομάδας Κολύμβησης του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών 2014, που διεξήχθη σε δύσκολες συνθήκες για τους αθλητές, στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο στην Αθήνα, από 21 έως 27/7/2014 . Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 1500 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, στις κατηγορίες Παμπαίδων/Παγκορασίδων Α΄,Β΄ και Παίδων/Κορασίδων – Εφήβων/Νεανίδων.

Η αγωνιστική ομάδα του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συμμετείχε με 12 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες.

Πρωταγωνιστής  ο αθλητής Κωνσταντίνος Λιβογιάννης που πέτυχε – στην κατηγορία Παμπαίδων Β - τρείς –άνετες- πρώτες νίκες στα 200μ ελεύθερο (χρόνος 2.04.85), 400μ ελεύθερο (χρόνος 4.24.25) και 1500μ ελεύθερο (χρόνος 17.24.62), επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και επιλογές των προπονητών του, που τον οδήγησαν έως τώρα στην πρώτη θέση πανελλαδικά στα αγωνίσματα όπου συμμετέχει.

Εξαιρετική εμφάνιση με 1 χάλκινο μετάλλιο στα 1500μ ελεύθερο (χρόνος 16.26.75) και την έκτη θέση στα 800μ πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, που αγωνίστηκε στην διπλή κατηγορία Παίδων, απέναντι σε μεγαλύτερους αθλητές. Σημειώνεται ότι ο αθλητής του ΟΕΑΝΑΒ προερχόταν από την συμμετοχή του –με την εθνική ομάδα – στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας, όπου κατέκτησε την 14η θέση ανάμεσα σε 50 αθλητές, ενώ συνεχίζει την προετοιμασία του για την συμμετοχή του με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ανοικτής θάλασσας στο τέλος Αυγούστου.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι «μεγάλοι» της ομάδας, παιδιά του Λυκείου που –παρά την ελλειπή προετοιμασία λόγω διαβάσματος – κατάφεραν τα μέγιστα  :

- η Ηρώ Τζιντρούδη, 4η θέση στα 50μ και 5η στα 100μ πεταλούδα, ενώ με τις επιδόσεις της στις πανελλήνιες  εξετάσεις εισάγεται στην Νομική Σχολή Αθήνας

- ο Γιάννης Καϊσαρλής, 6η θέση στα 50μ πεταλούδα και 8η θέση στα 50μ πρόσθιο, ενώ με την επίδοσή του στις πανελλήνιες εξετάσεις εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης

- η Ελίνα Ευαγγελοπούλου, 5η θέση στα 50μ ύπτιο, 7η στα 100μ ύπτιο και 9η στα 200μ ύπτιο, που προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2015

Πολύ καλή εμφάνιση από την Μελπομένη Παπαδημητρίου που συμμετείχε στην κατηγορία Παγκορασίδων Β και κατέλαβε την 6η θέση στα 400μ ελεύθερο, 9η θέση στα 800μ ελεύθερο και στα 200μ μικτή ατομική, βελτιώνοντας σημαντικά τις επιδόσεις της.

Με βελτιώσεις στις επιδόσεις τους και δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον, αγωνίστηκαν και οι :

- Ματίνα Τοπούζη, στα 50-100μ ελεύθερο και 50μ πεταλούδα. Η αθλήτρια είχε αγωνιστεί στα μέσα Ιουλίου και στο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης κατακτώντας χρυσό μετάλλιο και πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ με διπλά πέδηλα, στην κατηγορία παγκορασίδων Β

- ο Γιώργος Κορωναίος, στα 200-400-800μ ελεύθερο, στην κατηγορία παίδων. Ο αθλητής είχε κατακτήσει αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης στα μέσα Ιουλίου

- η Μαρία Παντελόγλου, στα 50-100-200μ πεταλούδα, στην κατηγορία Παγκορασίδων Α.

- η Θάλεια Ιωάννου, στα 200-400-800μ ελεύθερο, στην κατηγορία Κορασίδων

- ο Ορέστης Σκυργιάννης, στα 200μ ελεύθερο και 200-400 μικτή ατομική στην κατηγορία Παίδων

- ο Χ.Τσιπλάκης, στα 200μ πεταλούδα, 200-400μ μικτή ατομική, στην κατηγορία Παίδων

Στους αγώνες συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία και η πρώην αθλήτρια του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., Ελισάβετ Μαρμαρά που κολυμπά σε σύλλογο της Θεσσαλονίκης λόγω μετοίκησης.

Μεγάλη απούσα από την αγωνιστική ομάδα λόγω τραυματισμού, συνόδευσε τους συναθλητές της στους αγώνες, η αθλήτρια Ζωή Τελώνη.

Μια πρόσθετη ικανοποίηση, τέλος,  για τους προπονητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. ήταν η εξαιρετική συμμετοχή στους αγώνες του αθλητή Γιώργου Βελιάδη που κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια – που συνοδεύτηκαν με Πανελλήνιο Ρεκόρ κατηγορίας Παίδων Β, στα αγωνίσματα 50 και 100μ ελεύθερο . Ο αθλητής προπονείται από τον Ιανουάριο 2014 με την αγωνιστική ομάδα του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. και έχει σημειώσει στο διάστημα αυτό διαδοχικά ατομικά ρεκόρ, αφού βελτίωσε αισθητά την ψυχολογία και την τεχνική του. 

Η αθλητική οικογένεια του  Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συγχαίρει τους αθλητές, αθλήτριες και τους προπονητές τους , Κώστα Σουρμενίδη και Λευτέρη Χατζηστάμο για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, στις δύσκολες συνθήκες  των κολυμβητηρίων του Βόλου, όλους τους αθλητές του Βόλου για την συμμετοχή και τις επιτυχίες τους στο πρωτάθλημα καθώς και τους γονείς για την σταθερή και έμπρακτη υποστήριξή τους στα παιδιά και στους προπονητές.

Ο πήχης τοποθετείται για όλους πιο ψηλά και η προσπάθεια συνεχίζεται  με τους προπονητές, τα παιδιά και την Διοίκηση σε πλήρη ετοιμότητα.