Logo
Print this page

Χρυσή η Στεφανίδη, 7η η Ελλάδα

Λίγους μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα έφθασε στην κορυφή κι αυτής της διοργάνωσης επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. Παράλληλα, κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ και το χάλκινο της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν. Η Ελλάδα έτσι ανέβασε στα 29 τη συγκομιδή της στη διοργάνωση διαχρονικά.

Η 27χρονη Στεφανίδη, που πρόσθεσε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της, με κορυφαία βέβαια το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, άρχισε τις προσπάθειές της από τα 5.55μ., τα οποία υπερέβη με τη δεύτερη προσπάθεια. Μετά τα 4.85μ. δοκίμασε και στα 4.91μ. για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (είναι δικό της με 4.90μ.), αλλά δεν τα κατάφερε.

Η κατάταξη:

1.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.85μ

2.Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.75μ

3.Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4.55μ

3.Μαρίνα Κιλίπκο (Ουκρανία) 4.55μ

ην έβδομη θέση στον πίνακα των μεταλλίων στο 34ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ολοκληρώθηκε στο Βελιγράδι, κατέκτησε η χώρα μας.

Έβδομη η Ελλάδα

Με τα τρία μετάλλια το χρυσό της Στεφανίδη στο επί κοντώ, το ασημένιο του Φιλιππίδη στο επί κοντώ και το χάλκινο της Παπαχρήστου στο τριπλούν, η Ελλάδα κατέλαβε την έβδομη θέση στον σχετικό πίνακα πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στη διοργάνωση.

Η Πολωνία κυριάρχησε στον πίνακα μεταλλίων του 34ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξήχθη στο Βελιγράδι (3-5/3). Οι αθλητές της κατέκτησαν συνολικά 12 μετάλλια (7 χρυσά, 1 ασημένιο, 4 χάλκινα) στους αγωνες και εντυπωσίασαν, αφήνοντας στη 2η θέση την Βρετανία με 10 (5, 4, 1) και στην 3η τη Γερμανία με 9 (2, 2, 5).

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]