noodles volos banner

Συνάντηση Μεϊκόπουλου-Βασιλειάδη για το Πανθεσσαλικό

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη είχε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την Πέμπτη 26.01.2017, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του εξοπλισμού του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου με όργανα, προκειμένου να φιλοξενηθούν πανελλήνιες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις στίβου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) κ. Κώστας Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Αντώνης Χιώτης και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Κουτσοφλίνης.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό και συναινετικό κλίμα και ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε από τη μεριά του την πρόθεση να συνδράμει, ώστε να αξιοποιηθεί το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου στον τομέα του στίβου. Προς το σκοπό αυτό θα εξετάσει κάθε δυνατότητα συνδρομής του Υπουργείου, δεδομένης και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Στόχος της δημιουργικής αυτής συνεργασίας είναι τόσο η υποστήριξη του στίβου στην χώρα μας όσο και η ανάδειξη του Πανθεσσαλικού Σταδίου ως κεντρικού πυλώνα αθλητικής δραστηριότητας στην πόλη του Βόλου.

Το Πανθεσσαλικό στάδιο κατασκευάστηκε το 2004 για τις ανάγκες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα στάδια της Ελλάδας, ενώ οι διαστάσεις του γηπέδου παρέχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής και διεθνών ποδοσφαιρικών και αθλητικών συναντήσεων.

Ωστόσο, δεν αποτελεί μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, καθώς περιμετρικά διαθέτει στίβο 400 μ. οκτώ διαδρομών και μπορεί άμεσα να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών φέτος και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου Bruno Zauli το 2018.

Σήμερα, σε μια εποχή που η διεξαγωγή και η ποιοτική αναβάθμιση αθλητικών γεγονότων αποτελεί ζητούμενο, η αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου στον τομέα του στίβου μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον κινητήρια δύναμη ανάπτυξης τόσο του θλητισμού όσο και του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας.