noodles volos banner

Στον τελικό με εξαιρετική εμφάνιση ο Φιλιππίδης

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν πραγματοποίησε ο Κώστας Φιλιππίδης στον προκριματικό του επί κοντώ και επιβραβεύτηκε με την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, τη δεύτερη για Ελληνα αθλητή και αθλήτριας στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 
 
Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,70 μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους. Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ του στη σεζόν, ξεκίνησε με έγκυρο άλμα στα 5,30 μ., συνέχισε δίχως απώλειες στα 5,45 μ. και πέρασε με την δεύτερη τα 5,60 μέτρα. 
 
Ο πήχης δεν χρειάστηκε να ανέβει στα 5,75 μ., που ήταν το όριο για τον τελικό. Συνολικά εννέα αθλητές προκρίθηκαν με 5,70 μ. και οι υπόλοιποι με 5,60 μέτρα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 Πάβελ Βογιεκόβσκι έμεινε εκτός τελικού, όπως και ο Γάλλος Κέβιν Μενάλντο. Ο Φιλιππίδης θα αγωνιστεί  τα ξημερώματα της Τρίτης (02.35) για δεύτερη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, αφού ήταν έβδομος πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο. Ο Φιλιππίδης προκρίθηκε ως δεύτερος στον τελικό, πίσω από τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς. 
 
Ο πρωταθλητής μας έδειξε πως είναι έτοιμος να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό και να βρεθεί σε μία θέση υψηλότερη από την έβδομη του 2012 στο Λονδίνο.
 
"Το σημαντικό ήταν να προκριθώ στον τελικό. Ολα πήγαν καλά, ότι κάναμε ήταν πάνω σε αυτό που χρειαζόμασταν για τον τελικό. Τώρα ξεκουραζόμαστε και ξεκινάμε ένα νέο πλάνο. Ο προγραμματισμός της χρονιάς ήταν για το Ρίο, είμαστε εδώ και δουλεύουμε για το καλύτερο". είπε ο αθλητής στην ΕΡΤ.