noodles volos banner

"Πάω να ζήσω το όνειρο, είμαι έτοιμη για μια μεγάλη βολή"

Η ελληνική συμμετοχή στο αγώνισμα της δισκοβολίας είναι η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, η οποία έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Βόλο. Με καταγωγή από τα Φάρσαλα, η οικογένειά της διαμένει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ενώ η ίδια προπονείται στην Αθήνα με την Βάσω Παναγιωτοπούλου και αποτελεί αθλήτρια της ΑΕΚ. Η Κρίστυ μίλησε σήμερα στο magnesiasports για τό όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μία ημέρα πριν την αναχώρησή της για την Βραζιλία.

-Κρίστυ, πώς κύλησε η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Όλα πήγαν μια χαρά, ευτυχώς δεν είχα τραυματισμούς και έτσι, μπορώ να πω ότι η προετοιμασία ήταν εξαιρετική για αυτούς τους Αγώνες που είναι στόχος πολλών ετών.

-Τί επίδοση περιμένεις στο Ρίο; Η καλύτερη φετινή μου επίδοση ήταν 59.76 στους Βαλκανικούς, έκανα 59.23 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ που πήρα την 9η θέση και το ατομικό μου ρεκόρ 61.40 από πέρυσι. Έχω περάσει τέσσερις φορές πάνω από τα 60 μέτρα και πιστεύω ότι εάν κάνω πάνω από την ατομική μου επίδοση, θα καταφέρω να μπω στον τελικό. Θα είμαι ευχαριστημένη με μια βολή πάνω από το ρεκόρ μου. Είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιο θα είναι το όριο πρόκρισης για τον τελικό αλλά πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες να το πιάσω, είμναι εφικτός στόχος.

-Έχεις ρίξεις στην προπόνηση στα 60 μέτρα; Ναι, αυτό που θέλω να είναι η βολή καλή εκεί που πρέπει, στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού των κορυφαίων αθλητών.

-Πρέπει να προσέξεις κάτι ιδιαίτερα στον αγώνα; Αυτό που μου λέει η προπονήτριά μου είναι να είμαι χαλαρή, να μην έχω άγχος για να βγει η μεγάλη επίδοση και σε πιο τεχνικά θέματα, να είμαι γρήγορη στην εκτέλεση, με σωστό συγχρονισμό ποδιών και χεριών. 

-Ψυχολογικά είσαι έτοιμη; Πανέτοιμη! Ψυχολογικά είμαι πολύ καλά, δεν αγχώνομαι, θέλω να ζήσω αυτό το όνειρο για το οποίο έχω μοχθήσει μία τετραετία. Μακάρι να πάνε όλα καλά, να έχω τη βολή που περιμένω και να προκριθώ στον τελικό.

-Σε προβληματίζουν οι συνθήκες που θα συναντήσεις λόγω καιρού στη Βραζιλία; Αυτό που θέλω είναι να μην έχει βροχή την ημέρα του αγώνα. Κατά τα άλλα, δεν έχει ζέστη όπως εδώ, έχει δροσιά, κάτι θετικό για εμάς τις αθλήτριες. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το φαγητό.

-Σχετικά με τα όσα διαβάζουμε για τα μέτρα ασφαλείας και τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις, πιστεύεις ότι θα επηρεάσουν την προσπάθειά σας; Όχι δεν με ανησυχεί κάτι. Μίλησα με τα παιδιά που είναι ήδη στη Βραζιλία, ίσως αυτά που διαβάζουμε τα παρουσιάζουν πιο τραγικά από την πραγματικότητα. Δεν θα μας επηρεάσουν οι συνθήκες εκεί. Στο Ολυμπιακό Χωριό θα μείνουμε, θα υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και πάμε για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας στους Αγώνες.

-Έχει ελπίδες για μετάλλια η ελληνική ομάδα στίβου; Ναι, σίγουρα. Θεωρώ ότι θα πάμε καλά, όλοι οι αθλητές έχουμε προετοιμαστεί για αυτή τη διοργάνωση που είναι η κορυφαία όλων. Σίγουρα θα έχουμε ένα μετάλλιο, πιστεύω και περισσότερα.

Ο αγώνας της Κρίστυς είναι στις 15 Αυγούστου, με την ευχή όλων μας να δοθεί συνέχεια την επόμενη ημέρα στον τελικό του αγωνίσματος της δισκοβολίας.

Φ.Γ.

13620129 10154296660147020 6218646275851373947 n

Last modified onTuesday, 02 August 2016 14:34