noodles volos banner

Αθλητές του ΣΔΥΒ τρέχουν σε αγώνες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι δράσεις για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, καθώς δεκάδες αθλητές του το τελευταίο διάστημα έδωσαν το "παρών" σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, λίγο πριν ακολουθήσει η μετάβαση της μεγάλης, 35μελούς αποστολής στην Κύπρο από τις 7 ως τις 10 Απριλίου για τον Μαραθώνιο Λεμεσού και η διοργάνωση στις 16 Απριλίου, του 2ου Ημιμαραθώνιου Βόλου, του παράλληλου 23ου Δρόμου Υγείας 3 χιλιομέτρων και του αγώνα 500 μέτρων για παιδιά που θα γίνει την ίδια ημέρα στην παραλία του Βόλου. Σημειώνεται ότι και αυτή την Κυριακή θα υπάρχει σημαντική εκπροσώπηση 20μελούς ομάδας, στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος".

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ο πρώτος αγώνας της σειράς Run Greece του ΣΕΓΑΣ για το 2016 και ο ΣΔΥ Βόλου συμμετείχε στους αγώνες απόστασης 5 και 10 χιλιομέτρων. Αγωνίστηκαν 25 αθλητές και φίλοι του συλλόγου στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και 13 στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Η αθλήτρια και γυμνάστρια του ΓΣ Αλμυρού, Χάιντι Καραπτσιά τερμάτισε 3η στις γυναίκες στα 10 χιλιόμετρα, ενώ 5ος στα 10 χιλιόμετρα ήταν ο Δημήτρης Φράγκος, 8ος ο Αχιλλέας Γιαννούλας, και στα 5 χιλιόμετρα 7ος ο Ζήσης Τσουρέλης, 10ος ο Αλέξης Παπαλεξίου. Πιο συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι εξής:
Ο ΣΔΥ Βόλου μετέβη μια βδομάδα πριν στον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα. 29 ήταν οι δρομείς του συλλόγου που τερμάτισαν τον Ημιμαραθώνιο, ενώ άλλοι 9 αγωνίστηκαν στον παράλληλο αγώνα των 6 χιλιομέτρων.
Στις 13 Μαρτίου, 12 αθλητές και φίλοι του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου εκπροσώπησαν τη Μαγνησία στον 7ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δίον που έγινε με συνεχή βροχή. Στον 1ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού Αθανάσιος Ακρίδας έτρεξαν 3 αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, οι οποίοι μάλιστα διακρίθηκαν στις κατηγορίες τους. Ο Γιώργος Καλαντζής ήταν 2ος (και 5ος στη γενική κατάταξη), ο Θεόδωρος Στόρτος 3ος, ο Μιχάλης Άκερμαν 4ος.
Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου έγινε στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι το Day Run 2016 - Πρωτάθλημα ανωμάλου δρομου ΕΔ-ΣΑ. Με το σώμα ασφαλείας όπου ανήκει ο καθένας, αγωνίστηκαν οι εξής αθλητές, μέλη και φίλοι του ΣΔΥ Βόλου (8 χιλιόμετρα): Καπετάνος Δημήτρης, Παπακωνσταντίνου Γεώργιος, Μουστρούφης Αργύρης, Γάκης Δημήτρης, Βέργας Κώστας.
Την πρώτη θέση στην κατηγορία 60 ετών και άνω κατέλαβε ο Στράτος Συμεωνίδης στον αγώνα 5 χιλιομέτρων που έγινε στα πλαίσια του Ημιμαραθωνίου Αθήνας. Δύο αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξαν στον 2ο Ημιμαραθώνιο Άρτας "Ο δρόμος του Γιοφυριού", πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Πρόκειται για τον Ισίδωρο Κουκλουμπάκο και την Σταυρούλα Μορφογιάννη, η οποία μάλιστα τερμάτισε πρώτη στην κατηγορία της.
Τέλος, στη Θεσσαλονίκη και στον αγώνα βουνού 6ος Χορτιάτης TrailRun (22 χιλιόμετρα) αγωνίστηκε ο Σεραφείμ Τσαμασιώτης.