noodles volos banner

Πλούσια η αγωνιστική δράση του ΣΔΥΒ

Ο ερχομός του 2015 και ιδίως η έλευση της άνοιξης, σηματοδότησαν το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς για τους δρομείς σε όλη την Ελλάδα και έτσι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μετείχε δυναμικά στους πρώτους αγώνες που διοργανώθηκαν φέτος, ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διοργάνωση των δικών του αγώνων, που θα προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών (αναπτύσσοντας τον αθλητικό τουρισμό) από όλη την Ελλάδα στην πόλη μας, με αποκορύφωμα τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η επίσημη μέτρηση της διαδρομής, ενώ θα δημοσιευθεί και η πλήρης προκήρυξη καθώς και οι οδηγίες για την εγγραφή στον αγώνα, όπως και για τον 22ο Δρόμο Υγείας που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα για όσους θέλουν να διανύσουν τη μικρή διαδρομή απόστασης 3 χιλιομέτρων.

Συμμετοχές αθλητών του ΣΔΥΒ σε πρόσφατους αγώνες
Την Κυριακή που μας πέρασε, η Θεσσαλονίκη γιόρτασε με τη μεγαλύτερη διοργάνωση μαζικού αθλητισμού που διεξάγεται στη Βόρεια Ελλάδα, τον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που μάλιστα βρέθηκε στην επετειακή, 10η χρονιά του. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσε δυναμικό “παρών”, με 23 αθλητές, από τους οποίους 9 τερμάτισαν τον Μαραθώνιο (42.195 μέτρα), 7 τερμάτισαν τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και άλλοι 7 τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Οι αθλητές και φίλοι του ΣΔΥΒ που μετείχαν ήταν οι εξής: ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: Γιαννούλας Αχιλλέας, Σιδηρόπουλος Νίκος, Νικολάου Νίκος, Γκαβαρδίνας Γιάννης, Κοντογιάννης Θανάσης, Μπράτσος Κώστας, Αθηναίος Χρήστος, Τασιώνη Βάσω, Λαϊνάς Αλέξης. 10.000 ΜΕΤΡΑ: Πατσαρούχας Γιώργος, Πατσαρούχας Ηλίας, Λίταινας Γιώργος, Μανταλιάνου Άσπα, Βασιλειάδης Σταύρος, Μπαντίδος Θεοδόσης, Γκαβαρδίνας Γιώργος. 5.000 ΜΕΤΡΑ: Παλάντζας Κώστας, Κυριαζής Κώστας, Αλμπανούδης Γιώργος, Γιώτας Χαράλαμπος, Χαλκιάς Κώστας, Χαλκιάς Βασίλης, Κοντογιάννης Δημήτρης. Ο Κώστας Χαλκιάς ήταν ο μικρότερος αθλητής της αποστολής, ηλικίας 15 ετών, ενώ ο Δημήτρης Κοντογιάννης ο μεγαλύτερος, 80 ετών.
Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς με αποστολή αθλητών και φίλων του ΣΔΥΒ ήταν ο 6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δίον που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου με 554 τερματισμούς, θερμοκρασία 3 βαθμών Κελσίου, αλλά και ψιλόβροχο. Τερμάτισαν 8 δρομείς του ΣΔΥΒ, οι Βουρλογιάννης Αργύρης, Γάκης Δημήτρης, Καλαντζής Γιώργος, Δροσινός Αντώνης, Τζώρτζης Μάνος, Οικονόμου Δημήτρης, Μελαχροινάκης Γιάννης, Παπαδόπουλος Θανάσης.
Την επόμενη βδομάδα έγινε ο 8ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκας-Τρικάλων. Ο Σύλλογος Δρομεων Υγείας Βόλου έδωσε και εκεί το “παρών” και 17 μέλη και φίλοι του τερμάτισαν τον αγώνα, οι Κοντογιάννης Θανάσης, Σιδηρόπουλος Νίκος, Φραγγογιάννης Νίκος, Βουρλογιάννης Αργύρης, Γάκης Δημήτρης, Καλαντζής Γιώργος, Πατσαρούχας Ηλίας, Γιαννούχος Ευάγγελος, Παπαδήμας Αναστάσιος, Παπαδήμας Τάσος, Παλάντζας Κώστας, Τρύφωνος Σπύρος, Κοτρώνης Κώστας, Κράβαρης Σάκης, Τζήμου Αλεξία, Μανταλιάνου Άσπα, Κίτσιος Δημήτρης. 1.057 δρομείς ολοκλήρωσαν τον Ημιμαραθώνιο (21.100 μέτρα). Επίσης, η Χατζηγιαννίδου Χριστίνα μετείχε στο δρόμο των 6 χιλιομέτρων.
Το πρωί της Κυριακής 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για 3η συνεχή χρονιά ο αγώνας Run Greece της πόλης. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου είχε 8 συμμετοχές στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και 17 συμμετοχές στα 10 χιλιόμετρα. Πιο συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι εξής: 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Σιδηρόπουλος Νίκος, Τζάλας Γιώργος, Παλάντζας Κώστας, Γάκης Δημήτρης, Καλαντζής Γιώργος, Τρύφωνος Σπύρος, Κουκλουμπάκος Ισίδωρος, Κράβαρης Σάκης, Μορφογιάννη Σταυρούλα, Παπαδόπουλος Θανάσης, Παπαχρήστος Λεωνίδας, Τζαβάρας Γιάννης, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Βασιλειάδης Σταύρος, Τζήμου Αλεξία, Μανταλιάνου Άσπα, Χατζηγιαννίδου Χριστίνα. 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Παλάντζας Κώστας, Παπαλεξίου Αλέξης, Κυριαζής Κώστας, Χαλκιάς Βασίλης, Δροσινός Αντώνης, Αλμπανούδης Γιώργος, Γαλλιδα Κατερίνα, Ζαφειρίου Ανάργυρος.

Συμμετοχή σε προσεχείς αγώνες
Στις 26 Απριλίου θα γίνει ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο δάσος Κουρί Αλμυρού από τον Σύλλογο Φίλων του Δάσους Κουρί και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Θα διεξαχθεί κυκλική διαδρομή 7 χιλιομέτρων, καθώς επίσης και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Καραπτσιά Χάιδω 6973981753, Κώστα Κυριαζή 2421071770.
Εξάλλου άνοιξαν οι εγγραφές για τον 6ο Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 10 Μαΐου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όσοι μέλη και φίλοι του ΣΔΥ Βόλου θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να το δηλώσουν μέχρι τις 4 Μαΐου που κλείνουν οι εγγραφές.
Στις 3 Μαίου θα διεξαχθεί ο 4ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας, και οι παράλληλοι αγώνες 3 και 5 χιλιομέτρων, με συμμετοχή και εκεί του ΣΔΥ Βόλου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ενημερώνει ότι οι εγγραφές για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας που θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου 2015, ξεκίνησαν. Όπως πάντα ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα μετέχει ομαδικά στον αγώνα (Μαραθώνιος και αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων) έχοντας εξασφαλίσει θέσεις από τη διοργάνωση για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.
Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν για την εγγραφή και το αγώνισμα που θέλουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουλίου, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τονίζουμε ότι ενδέχεται οι εγγραφές να κλείσουν νωρίτερα, μόλις δηλαδή εξαντληθούν οι διαθέσιμες θέσεις, λόγω του αναμενόμενου τεράστιου ενδιαφέροντος για τις εγγραφές. Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι για την εγγραφή, πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία όσο το δυνατό νωρίτερα.
Όπως κάθε χρονιά ο ΣΔΥΒ θα κινηθεί ομαδικά στην Αθήνα για την Έκθεση του αγώνα και τον αγώνα, το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοεμβρίου με λεωφορείο. Όσοι επιθυμούν να μετέχουν στην ομαδική μετάβαση, καλούνται να κλείσουν από τώρα θέση, καθώς και εδώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, και μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις δεν θα υπάρχει δυνατότητα για τη συμμετοχή στην αποστολή.
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων και συμμετοχών στο τηλέφωνο 2421071770 κ.Κώστας Κυριαζής, στη σελίδα του συλλόγου στο facebook, καθώς και στο μέιλ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν αθλητισμό, είτε μετέχοντας και σε αγώνες, είτε αποκλειστικά για την υγεία, να απευθυνθούν στα μέλη του συλλόγου ή στα γραφεία (Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως) ή στο τηλέφωνο 2421071770 κ. Κώστας Κυριαζής.

Συλλυπητήρια αναφορά
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Παναγιώτη Καμπούρογλου, μέλους και ιδρυτικού στελέχους του συλλόγου. Συλλυπητήρια εξέφρασε επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ κ. Νίκος Γούλας, όπως και ο ΑΠΣΔ Πιερίας Ζευς.