noodles volos banner

Ρεκόρ παρουσίας από τον ΣΔΥΒ στον Κλασικό Μαραθώνιο

35.000 δρομείς όλων των ηλικιών από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης ήταν και πάλι εκεί! Η μεγαλύτερη γιορτή του μαζικού αθλητισμού για τη χώρα μας είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος που διεξάγεται στην Κλασική Διαδρομή από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, παράλληλα και με τους ξεχωριστούς αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων, όπως και των 8 αγώνων για παιδιά σε ισάριθμους Δήμους από όπου εκτείνεται η Μαραθώνια Διαδρομή. Στον αγώνα έχουν συμμετοχή όλοι, όπως και οι ΑΜΕΑ που μπορούν και αυτοί να χαρούν τη διαδρομή συμμετέχοντας με καρότσι και συνοδό όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της IAAF.

Ο αγώνας έφτασε στη 32η χρονιά του, και απέσπασε διεθνώς τα εύσημα για την άρτια οργάνωσή του, καθώς το απαιτητικό ενδεκάωρο πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων, και το πολύμηνο του προγραμματισμού του, στέφτηκαν από την αίσια ολοκλήρωσή τους. Το ρεκόρ διαδρομής στα 118 χρόνια ιστορίας της έγινε φέτος με 2:10:36 από τον Kandie Felix, και ήταν κάτι που έδωσε πανηγυρικό κλίμα στους θεατές που κατέκλυσαν το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η Maiyo Naomi ήταν η μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες, ενώ τη κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου πανηγύρισαν ο Χριστόφορος Μερούσης από τη Χίο και η Σοφία Ρήγα από τη Πάτρα. Η εικόνα του αγώνα μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ήταν όπως κάθε χρονιά εκεί, ενώ έκανε κι αυτός το δικό του ρεκόρ, από πλευράς παρουσίας και συμμετοχών των μελών και φίλων του. Τα μέλη και φίλοι του ΣΔΥΒ που μετείχαν φέτος, ήταν οι παρακάτω:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 42,195 χιλιόμετρα: Γουλομήτρος Θάνος, Κοντογιάννης Θανάσης, Παλάντζας Κώστας, Μπράτσος Κώστας, Τσουράπας Κώστας, Σημαντήρας Γιάννης, Γουριώτης Κώστας, Στατήρης Κων/νος, Γάκης Δημήτρης, Ναούμ Βασίλης, Μπουλούτσος Σωτήριος, Τιμπαλέξης Βασίλης, Αγλαΐνης Κώστας, Μορφογιάννη Σταυρούλα, Τζώρτζης Μάνος, Τσαμασιώτης Σεραφείμ, Κοτρώνης Κώστας, Aκρίβος Χάρης, Κουρκούμπας Απόστολος, Mιχαλόπουλος Μάριος, Πατσαρούχας Γιώργος, Κράβαρης Σάκης, Τρύφωνος Σπύρος, Στόρτος Θεόδωρος, Κουκλουμπάκος Ισίδωρος, Παπακρίβος Αλέξης, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Αθηναίος Χρήστος, Βανικιώτης Νίκος, Γκαβαρδίνας Γιώργος, Μιχαλόπουλος Οδυσσέας.


10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Γιαννούλας Αχιλλέας, Μπλάτσας Κώστας, Κισσονέργη Χριστίνα, Λαγός Δημήτρης, Πελιχός Πέτρος, Χαλκιάς Βασίλης, Γκαμάλιας Χαράλαμπος, Παπαχρήστος Λεωνίδας, Νιζάμης Δημήτρης, Χύτας Στέργιος, Νέος Απόστολος, Τσιώλης Φώτης, Παπαγγελής Σπύρος, Χατζηκυριάκος Απόστολος, Στάνιος Πασχάλης, Τζήμου Αλεξάνδρα, Βασιλειάδης Σταύρος, Καραλής Βασίλης, Αλμπανούδης Γιώργος, Γιώτης Χαράλαμπος, Ζαφειρίου Ανάργυρος, Ιακώβογλου Σοφία, Μανταλιανου Άσπα, Αναστασοπούλου Αντωνία, Ιωάννου Νίκος, Ψάρας Χρήστος, Αδαμάκης Κων/νος, Κοντογιάννης Δημήτρης, Βουτσιλάς Θωμάς.


5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Γκαβαρδίνας Γιάννης, Πολυχρονάκη Ελένη, Γιαντσούλη Γεωργία, Μαργαρη Δέσποινα, Λαγάκη Στέλλα, Μπάρδα Ελένη, Τσουμπέκος Αθανάσιος, Χαλκιάς Κώστας, Πίσπας Κωνσταντίνος.

Ο Κώστας Χαλκιάς ήταν ο μικρότερος αθλητής της αποστολής, ηλικίας 14 ετών, ενώ ο Δημήτρης Κοντογιάννης ο μεγαλύτερος, ηλικίας 79 ετών.


Η επόμενη κίνησή του ΣΔΥΒ θα είναι η ανανέωση του αγωνιστικού εξοπλισμού, που είναι απαραίτητη λόγω των συνεχών εγγραφών νέων μελών στο σύλλογο. Έτσι καλούνται όσοι θέλουν τη νέα αγωνιστική στολή που θα γίνει παραγγελία, να το δηλώσουν, μαζί με το μέγεθος που επιθυμούν. Κρατήσεις θα γίνονται μέχρι το τέλος του μήνα (30 Νοεμβρίου), και κατόπιν θα γίνει η παραγγελία, οπότε δεν θα μπορούν έκτοτε όσοι δεν θα έχουν δηλώσει, να αποκτήσουν τη στολή. Τέλος στις 7 Δεκεμβρίου διεξάγονται δυο σημαντικοί αγώνες, οι οποίοι ολοκληρώνουν ουσιαστικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς. Πρόκειται για τον 31ο Δρόμο Ελευθερίας Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος, και τον 12ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Τύρναβος – Λάρισα. Όσοι θέλουν να μετέχουν σε κάποιον από τους αγώνες, μπορούν να μας το δηλώσουν ως το τέλος του μήνα για την εγγραφή.

Last modified onWednesday, 19 November 2014 10:18