noodles volos banner

Μεγάλη συμμετοχή στο Volos street relays!

Ανήμερα της 133ης επετείου απελευθέρησως του Βόλου, τα Street Relays ώθησαν τους Βολιώτες και σε μια μοναδική αθλητική απελευθέρωση! Στην παραλία της πόλης περισσότεροι από 1.500 Βολιώτες συμμετείχαν στις σκυταλοδρομίες δρόμου και έδωσαν σκυτάλη στις συνεργασίες και την φιλανθρωπία, στηρίζοντας το έργο του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Τα Volos Street Relays, που διοργάνωσαν Δήμος Βόλου και Ερμής θα μείνουν στην ιστορία και για δύο ξεχωριστές στιγμές. Τις 24 συμμετοχές - αριθμός ρεκόρ στα χρονικά του δρομικού κινήματος - ατόμων με κινητικές ιδιαιτερότητες, μέλη των σωματείων “Ιππόκαμπος” και “Αργοναύτες”, μεταξύ αυτών και της Παραολυμπιονίκη στη σκοποβολή, Δώρα Μούτσιου και την παρουσία ηλικιωμένων από το γηροκομείο Βόλου που έτρεξαν πλάι με τα μικρά παιδιά με ένα ξεχωριστό μήνυμα στα μπλουζάκια που φορούσαν. “Τρέχουμε για το μέλλον” ήταν το μήνυμα των μελών του γηροκομείου που κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών και όλων των συμμετεχόντων!

Τα Kids Relays έκλεψαν και πάλι την παράσταση! Περισσότερα από 600 παιδιά γέμισαν την παραλία του Βόλου με χαμόγελα και ζωντάνια. Διασκέδασαν με τη συμμετοχή τους, έκαναν περήφανους τους γονείς που παρακολουθούσαν και απελευθερώθηκαν αθλητικά μέσα στην πόλη τους σε μια πανέμορφη διαδρομή.

Παρόντες ως πρεσβευτές των Street Relays ήταν ο Νίκος Σκιαθίτης, Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, ο Στέργιος Παπαχρήστος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής επίσης στην κωπηλασία, αλλά και η κωπηλάτρια, Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νέων.

“Όσο μεγαλώνουμε, θα πρέπει να μένουμε στην άκρη και να δώσουμε σκυτάλη στη νεολαία, στα νέα παιδιά, την απελευθέρωση στον αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα και στο να προσφέρουμε όλοι μαζί. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση αυτό. Εμείς θα είμαστε εδώ κάθε χρόνο για να συμμετέχουμε και να δείχνουμε τον δρόμο στα νέα παιδιά”, επεσήμανε ο Νίκος Σκιαθίτης.

“Είναι μεγάλη μέρα για τον Βόλο, αλλά και για όλη την Ελλάδα, που περνάει δύσκολες μέρες. Ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοια αθλητικά γεγονότα, γιατί απευθερώνεται, χαλαρώνει και βλέπουμε χαμόγελα. Θέλουμε να πάρει τη σκυτάλη η νεολαία και να αθληθεί κόντρα στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα”, τόνισε ο Στέργιος Παπαχρήστος.

Η Παραολυμπιονίκης, Δώρα Μούτσιου υπογράμμισε πως “ήταν μια ευκαιρία για να δείξουμε ότι ο Βόλος είναι μια αθλητική πόλη, ακόμα και για άτομα που έχουν κάποιου είδους αναπηρία. Στα χρόνια που ζούμε η κρίση μας έχει δημιουργήσει προβλήματα, όπως σε όλους. Η προσπάθεια, όμως, συνεχίζεται με τη στήριξη των δικών μας ανθρώπων”.

Νικήτρια ομάδας στις τετράδες ανδρών ήταν οι Road Runners (Βασίλης Σάμιος, Γιάννης Καλανδαρίδης, Παναγιώτης Ψάρρος, Γιώργος Παπασακελαρίου), στις τετράδες γυναικών οι Best For Ever (Κωνσταντίνα Τάκη, Αλίκη Καραγεωργοπούλου, Ιωάννα Καραγεωργοπούλου, Γιώτα Κερασιώτη), στις τετράδες μικτές η ομάδα ΣΔΥ Βόλου 3 (Κώστας Πανάτζας, Χριστίνα Κισονέγρη, Γιάννης Γκαβαρδίνας, Χρήστος Αθηναίος), στις δυάδες ανδρών οι Γιώργος Παπαχρήστος και Δημήτρης Καπετάνος, στις δυάδες γυναικών η Ειρήνη Χουλιάρα και η Ιωάννα Ράπτη και στις δυάδες μικτές η ομάδα των Γιώργου Μανούδη και Αφροδίτη Μαραϊδώνη.

Τα Volos Street Relays είναι πλέον ο μεγάλος αγώνας δρόμου του Βόλου και αποτέλεσαν την πέμπτη στάση της πανελλαδικής σειράς Βίκος Relays. Είχαν προηγηθεί η Ραφήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, τα Ιωάννινα και ακολουθεί ο μεγάλος τελικός αγώνας στον Πειραιά στις 16 Νοεμβρίου!