noodles volos banner

Πρεσβευτές των Street Relays για το Ορφανοτροφείο Βόλου Σκιαθίτης και Παπαχρήστος!

Σκυτάλη στους πρωταθλητές, σκυτάλη στην κωπηλασία! Πρεσβευτές των Street Relays στον Βόλο, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου θα είναι ο Νίκος Σκιαθίτης και ο Στέργιος Παπαχρήστος, δίνοντας με τη σειρά τους σκυτάλη στο Ορφανοτροφείο Βόλου, τον κύριο λόγο για τον οποίο συμμετέχουν στους αγώνες. Δύο από τους κορυφαίους Έλληνες κωπηλάτες θα βρεθούν στην παραλία του Βόλου, θα φτιάξουν τετράδες, θα πάρουν την σκυτάλη και θα τρέξουν για να δώσουν το παράδειγμα της συμμετοχής στα Relays και της στήριξης σε ένα ίδρυμα που μοχθεί καθημερινά για τον συνάνθρωπο.

Παράλληλα, μέσα από τα Relays αναδεικνύεται και ο σπουδαίος ρόλος της ελληνικής κωπηλασίας στον αθλητισμό της χώρας. Πολλοί κωπηλάτες έχουν ήδη λάβει μέρος σε προηγούμενους αγώνες, στη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα, με σημαντικές διακρίσεις και πρωτιές και η παρουσία τους θα συνεχιστεί και στον Βόλο.

Σκιαθίτης: “Να τρέξουν οι Βολιώτες, να αναδειχθεί το έργο του Ορφανοτροφείου”

“Ο αθλητισμός δεν είνα μόνο τα μετάλλια, οι Ολυμπιάδες και οι πρωταθλητές. Ο αθλητισμός είναι αυτό που θα γίνει στον Βόλο και με τα Street Relays είναι μια ευκαιρία να δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι ο αθλητισμός προσφέρει όχι μόνο σε χορηγούς, αλλά και σε ιδρύματα και οργανισμούς που μοχθούν καθημερινά για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Δεν πιστεύω ότι η οικονομική ενίσχυση είναι το πρωτεύον ζήτημα σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά κυρίως η προβολή που έχει το έργο τέτοιων ιδρυμάτων και γι’ αυτό θα πρέπει να τρέξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Βολιώτες”, επεσήμανε ο Νίκος Σκιαθίτης, χάλκινος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο.

Ο πρώην πια πρωταθλητής στην κωπηλασία αναφέρθηκε και στον συμβολισμό της σκυτάλης σε συνάρτηση με τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα των Relays στον Βόλο. “Θα είναι μια όμορφη εμπειρία γιατί οι σκυτάλες αναδεικνύουν τη συνεργασία πέραν του ότι προσφέρουν και πλούσιο θέαμα. Αυτό συμβαίνει στα γήπεδα, αυτό θα συμβεί και στον δρόμο, στον Βόλο και προτρέπω τους συμπολίτες μου να βρεθούν στην παραλία και να τρέξουμε μαζί, γιατί αυτός είναι ο αθλητισμός”, κατέληξε ο Σκιαθίτης.

Παπαχρήστος: “Συμμετέχουμε στα Street Relays, στηρίζουμε το Ορφανοτροφείο”

“Θέλω να πω ένα μπράβο στη διοργάνωση των Street Relays για την στήριξη στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε τέτοια ιδρύματα που βοηθούν μικρά παιδιά, τα οποία δεν πρέπει να λυπούμαστε, αλλά να αποτελούν για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση, μας δίνουν μαθήματα ζωής. Στις μέρες μας έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας, την επικοινωνία μας και μέσα από μεγάλους αγώνες όπως τα Street Relays είναι μια ευκαιρία για να αλλάξουμε κατεύθυνση”, τόνισε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία, Στέργιος Παπαχρήστος, προσθέτοντας πως “για την πόλη μας τον Βόλο είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να φιλοξενεί τέτοιες διοργανώσεις που βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο για να αθληθεί. Θα είναι μια πραγματική γιορτή ο αγώνας των Street Relays και κάτι πρωτόγνωρο και για μένα παρότι έχω συμμετάσχει σε μαραθώνιο και αγώνες δρόμου. Τώρα θα έχουμε και την σκυτάλη και θα κάνει τον αγώνα ακόμα πιο συναρπαστικό. Περιμένω όλους τους Βολιώτες να έρθουν και να στηρίξουν τα Street Relays με τη συμμετοχή τους, γιατί έτσι στηρίζουν το Ορφανοτροφείο Βόλου”.