noodles volos banner

“Δικαίωμα στην άθληση έχουν όλοι”

Οι σκυταλοδρομίες δρόμου μπήκαν στην καθημερινότητα του ελληνικού μαζικού αθλητισμού από τον περασμένο Απρίλιο με στόχο να συνεισφέρουν στην αλλαγή της αθλητικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό με μεγάλη χαρά επιτεύχθηκε η στενή συνεργασία με τον Σύλλογο “Περπατώ” της περιφέρειας Θράκης, που αφορά άτομα με κινητικά προβλήματα. Στα Βίκος Relays σε Κομοτηνή και Γιάννενα συμμετείχαν Έλληνες Παραολυμπιονίκες, αλλά και απλοί ασκούμενοι με κινητικά προβλήματα, στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δικαίωμα στην άθληση έχουν όλοι ανεξαιρέτως. Η πρωτοβουλία βρήκε τεράστια απήχηση και πλέον στον Βόλο, 2 Νοεμβρίου, άλλο ένα σωματείο κινητικά αναπήρων, ο Ιππόκαμπος, συστρατεύεται με τα Street Relays!
Ως μέλος του Ιππόκαμπου παρούσα στις σκυταλοδρομίες του Βόλου θα είναι και η Παραολυμπιονίκης και κάτοχος Παγκοσμίου ρεκόρ στην σκοποβολή, Δώρα Μούτσιου, με την ομάδα που ετοιμάζει. Είναι από τις πρώτες που δίνουν το παράδειγμα προς μίμηση σε όλον τον κόσμο που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

"Να βγάλουμε κόσμο στους δρόμους"
Μέσω των Βίκος Relays υπάρχει διπλός στόχος για τον Ιππόκαμπο, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου, Πέτρος Μπέλλος: “Θέλουμε καταρχήν με τη συμμετοχή των μελών μας σε αυτόν το σπουδαίο και πρωτότυπο αγώνα που γίνεται στον Βόλο να φωνάξουμε δυνατά πως δικαίωμα στην άθληση έχουν όλοι. Θέλουμε να βγάλουμε από το σπίτι όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, που έχουν κάποιες κινητικές ιδιαιτερότητες. Επίσης, μέσω των Volos Street Relays δίνεται η δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μας, να μάθει ο κόσμος για την δράση μας, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με τέτοιου είδους ιδιαιτερότητες. Θέλω να προσκαλέσω όλους τους Βολιώτες να βρεθούν στην παραλία την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα”.

Το σημαντικό έργο του Ιππόκαμπου
Ο Ιππόκαμπος ιδρύθηκε στο Βόλο το 2009. Αποτελεί το μοναδικό αμιγώς Σωματείο Κινητικά Αναπήρων σε ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.). Σκοποί του Ιππόκαμπου είναι η ενθάρρυνση και στήριξη ατόμων με κινητικά προβλήματα, με σκοπό την υλική (εφόσον υπάρχουν πόροι) και ηθική προστασία και αρωγή αυτών ή ομάδων αυτών, που βρίσκονται μόνιμα ή πρόσκαιρα σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης, με σκοπό την επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο, ώστε να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους, αλλά και η η οργάνωση όλων των Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες (ΑμεΚΑ), που κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στο Νομό Μαγνησίας, η μελέτη, προβολή και επίλυση θεμάτων των ΑμεΚΑ και η με κάθε πρόσφορο τρόπο προώθηση και προαγωγή των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.