noodles volos banner

Φιλανθρωπικός αγώνας Magnathlon την Κυριακή στον Βόλο

Το φιλανθρωπικό αγώνα Magnathlon, διοργανώνουν για ακόμη μια χρονιά στο Βόλο  την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ο αθλητής Λευτέρης Παρασκευάς, το BikeMe.gr και η ΕΨΑ  για την ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.  

Ο αγώνας,  που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού τμήματος του Δ. Ο. Ε. Π. Α. Π.  – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου  καθώς και των Τοπικών Αρχών και της Ομοσπονδίας Τριάθλου,  θα  ξεκινήσει στις 10  το πρωί με κολύμβηση, θα συνεχιστεί με ποδηλασία που θα πραγματοποιηθεί στον ποδηλατόδρομο από τα Πευκάκια στις Αλυκές  και θα ολοκληρωθεί με  αγώνα δρόμου (τρέξιμο) που  θα ξεκινήσει από τα Πευκάκια για να καταλήξει στην παραλία του Βόλου στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου θα γίνει η απονομή των μεταλλίων στους αθλητές. Σημειώνεται ότι η  εκκίνηση,   η ζώνη αλλαγών και η γραμματεία  θα είναι στην περιοχή των Αλυκών Βόλου στο parking της οδού Βάκχου και ο τερματισμός θα γίνει στο πανεπιστήμιο στην Παραλία του Βόλου.

Η κολύμβηση περιλαμβάνει τριγωνική διαδρομή 750 μέτρων με εκκίνηση στις 10 το πρωί από την παραλία. Την ασφάλεια των αθλητών θα αναλάβουν εθελοντές διασώστες με φουσκωτά σκάφη. 

Η ποδηλασία περιλαμβάνει διαδρομή 22 χιλιομέτρων σε τρεις (3) στροφές στον παραλιακό δρόμο στα Πευκάκια. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων.   

Ο αγώνας δρόμου (τρέξιμο) περιλαμβάνει διαδρομή 10 χιλιομέτρων από τον παραλιακό δρόμο στα Πευκάκια στην παραλία του Βόλου.  

Για τη συμμετοχή απαιτείται: -Βεβαίωση από Καρδιολόγο ή Παθολόγο,  υπογεγραμμένη  υπεύθυνη δήλωση που υπάρχει  στο www.magnathlon.com και κράνος.

Το κόστος συμμετοχής είναι : ατομικό 20 ευρώ  και ομαδικό 40 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο www.magnathlon.com

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις συμμετοχές των αθλητών και δωρεές θα δοθούν στο ίδρυμα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου. Η  συμμετοχή όλων  είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά του ιδρύματος αλλά και για τους υπεύθυνους της ΕΛΕΠΑΠ καθώς τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους. Επισημαίνεται ότι  η παρουσία όλων – μικρών και μεγάλων - στα αγωνίσματα αλλά και στις απονομές θα είναι ιδιαίτερη τιμητική και  επιθυμητή από τους διοργανωτές για την ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου για παιδιά με αναπηρία.

Επιπλέον  στο χώρο του τερματισμού, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από τις 10 το πρωί θα διατίθενται αναμνηστικά είδη από την ΕΛΕΠΑΠ που θα δώσουν τη δυνατότητα στους φίλους και τους υποστηρικτές της να συνδράμουν στο έργο της αποκατάστασης στα παιδιά με αναπηρία.