noodles volos banner

Πολύ καλές εμφανίσεις για τέσσερις νεαρούς Βολιώτες σκακιστές στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 το 26ο Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας, ίσως το πιο δυνατό Διεθνές τουρνουά σκάκι που διεξάγεται στην Ελλάδα, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας με διοργανωτές τους Σ.Ο. Καβάλας και Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολ. Μακεδονίας-Θράκης.

Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 297 σκακιστές από 25 χώρες, χωρισμένοι σε 3 Γκρουπ, ανάλογα με τη δυναμικότητά τους, μεταξύ των οποίων 10 γκραν-μετρ, 13 ιντερνάσιοναλ-μετρ, 3 γυναίκες γκραν-μετρ και συνολικά 42 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες, ανάμεσά τους και 4 νεαροί σκακιστές από το Βόλο, οι οποίοι πραγματοποίησαν  πολύ καλές εμφανίσεις.

Εξαιρετική εμφάνιση, για ακόμη μία φορά σε τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας, πραγματοποίησε ο 13χρονος Τσαρσιταλίδης Κων/νος (φωτό) από το Βελεστίνο, που ανήκει στην Ε.Σ. Καλαμαριάς, ο οποίος στο Β' Γκρουπ, όπου συμμετείχε, αντιμετωπίζοντας ισχυρότερους, θεωρητικά βάσει ELO, αντιπάλους, συγκέντρωσε 6 βαθμούς σε 9 αγώνες και, με μόλις δύο ήττες, τερμάτισε στην 15η θέση από 162 σκακιστές και σκακίστριες.

Στο ίδιο Γκρουπ, με πολύ καλές εμφανίσεις, συμμετείχαν και οι 14χρονοι σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου Κουκουβίνος Βίκτωρ και Φωτιάδης Λάζαρος, οι οποίοι συγκέντρωσαν 5 και 4 βαθμούς αντίστοιχα, καθώς και ο 9χρονος από το Βελεστίνο, σκακιστής της Ε.Σ. Καλαμαριάς, Τσαρσιταλίδης Χρήστος, που επίσης συγκέντρωσε 4 βαθμούς.

Στο Α' Γκρουπ στην 1η-3η θέση με 7/9 ισοβάθμησαν οι Ουκρανοί Bortnyk Olexandr και Bernadskiy Vitaliy και ο Ρώσος Dobrov Vladimir. Πρώτοι Έλληνες με 6/9 ήταν οι Γιάννης Σταθόπουλος, Νίκος Γουλούτης, Σπύρος Νικολάου και Γιώργος Κανακάρης. Πρώτες γυναίκες με 5/9 ήταν η Γεωργιανή Inga Charkhalashvili, η Αρμένισσα Elina Danelian και οι Καβαλιώτισσες Σταυρούλα Τσολακίδου και Άννα-Μαρία Μπότσαρη.

Στο Β’ Γκρουπ στην 1η-3η θέση με 7,5/9 ισοβάθμησαν ο Αναστάσιος Σαμακάς από Θεσσαλονίκη, η Ειρήνη Λιάπη από Αθήνα και ο Γιάννης Σταμάτης από Καβάλα.

Στο Γ’ Γκρουπ στην 1η-2η θέση με 7,5/9 ισοβάθμησαν ο Σταύρος Σαχινίδης από Δράμα και ο Κωνσταντίνος Καρακώτσιος από Θεσσαλονίκη ενώ 3ος με 7/9 ήταν ο Χρήστος Χασάπης από Αλεξανδρούπολη και 1ο κορίτσι με 5/9 η Ρουμάνα Maria Cioara.

Τελικά αποτελέσματα για το Α' Γκρουπ, το Β' Γκρουπ και το Γ' Γκρουπ του τουρνουά στην ιστοσελίδα http://chess-results.com/.

Προκηρύξεις για τα τουρνουά σκάκι που πραγματοποιούνται καθημερινά ανά την Ελλάδα καθώς και σκακιστικά νέα από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα και τον κόσμο θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr/.