noodles volos banner

Ιστορική συμμετοχή για τη ΣΕΒ στο 45ο ομαδικό πρωτάθλημα σκακιού

Ξεκινά τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η τελική φάση του 45ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος A' εθνικής κατηγορίας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, που θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας (ξενοδοχείο Porto Rio), στο χρονικό διάστημα από 3 έως 8 Ιουλίου 2017 με συν-διοργανωτή την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ).

Για τη ΣΕ Βόλου είναι μια ιστορική στιγμή, αφού συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση, παρόλο που είχε αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής της και τα έτη 2015 και 2010 ως πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος αντίστοιχα.

Η τελική φάση της Α’ Εθνικής θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Τη Δευτέρα το απόγευμα 3 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετέχουν 34 σκακιστικές ομάδες με την ομάδα της Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ να αντιμετωπίζει στην 14η σκακιέρα την ομάδα του Α.Ο. «ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ’89» που εδρεύει στην Αθήνα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου. Η αντίπαλος είχε καταταγεί στη 17η θέση του περυσινού πρωταθλήματος και από πλευράς δυναμικότητας κατατάσσεται στην 14η θέση με μέσο όρο ΕΛΟ 2017. Η δυναμικότητα της βολιώτικης ομάδας ευρίσκεται στην 31η θέση με μέσο όρο ΕΛΟ 1640.

Οι συνθέσεις των ομάδων περιλαμβάνουν δέκα σκακιστές και σκακίστριες ως εξής:

1η-4η σκακιέρα, γενικές σκακιέρες,

5η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία γυναικών,

6η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία νέων γυναικών (-20, γεννημένη μετά την 1/1/1997),

7η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία κορασίδων (-16, γεννημένη μετά την 1/1/2001),

8η σκακιέρα, ένας /μια (1) από την κατηγορία νέων ανδρών –γυναικών (-20,γεν/νος-η μετά την 1/1/1997),

9η σκακιέρα, ένας /μια (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων (-16, γεν/νος-η μετά την 1/1/2001),

10η σκακιέρα, ένας/ μια (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (-12, γεν/νος -η μετά την 1/1/2005).

Την ομάδα απαρτίζουν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες όπως έχουν δηλωθεί στην Ε.Σ.Ο.: Αγγελής Μιχ., Πατρίκος Ι., Τζαμτζής Κ., Χατζηπολίτης Γ., Λαγάρας Στ., Κορώνας Β., Παπαδούλης Γ., Ζγουλέτας Ι., Καλλίας Σπ., Παπαδούλης Β., Κουκουβίνος Β., Τζαμτζής Σ., Βαγγέλας Θεοφ., Παπαιωάννου Π., Καβούρα Παρ., Χατζίρη Αικ., Βαγγέλα Βασ., Σκοτεινιώτη-Σταφυλά Μ. και Γίτσης Χρ. Αρχηγοί της ομάδας έχουν αναλάβει οι έμπειροι σκακιστές Πατρίκος Ι. (μέλος του Δ.Σ.) και Τζαμτζής Κ.

Η Σ.Ε. Βόλου τα τελευταία τρία χρόνια πρωταγωνιστεί στο Θεσσαλικό σκακιστικό χώρο και έχει ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια δυο φορές χωρίς όμως συμμετοχή στην τελική φάση για οικονομικούς λόγους, κυπελλούχος άλλες δυο φορές με συμμετοχή έως τους 16 του κυπέλλου Ελλάδος, ενώ η νεανική ομάδα ως πρωταθλήτρια και αυτή Θεσσαλίας συμμετείχε στην τελική φάση του 9ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Νέων 2016. Παράλληλα διοργανώνει γενικά και νεανικά σκακιστικά τουρνουά εθνικής και διεθνούς αναγνώρισης, τοπικά μαθητικά και διδάσκει το σκάκι στα νέα παιδιά.

Η έδρα της ομάδας ευρίσκεται στο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Βόλου «Β. Παρασκευόπουλος» και το Δ.Σ. το αποτελούν οι: Γ. Καβούρης (Πρόεδρος), Βούλα Κορώνα (Αντιπρόεδρος), Ι. Σκοτεινιώτης (Γ. Γραμματέας), Στ. Λαγάρας (Ταμίας), Ι. Πατρίκος (Έφορος υλικού), Χρ. Γίτσης (Έφορος αγώνων) και Κ. Παπαδούλης (μέλος).

Περισσότερα για τις σκακιστικές δραστηριότητες της Σ.Ε. Βόλου μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του συλλόγου: www.sevolou.gr