noodles volos banner

Δεν τα κατάφερε ο Φοίνικας Β. απέναντι στη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε σε όλες τις σκακιέρες ο Φοίνικας Βόλου, δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 12-2-2017 στις εγκαταστάσεις του, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2017.

Ο αγώνας έγινε σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα με την υλική βοήθεια που προσέφερε η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων και η ομάδα του Φοίνικα με πλήρη σύνθεση σε όλες τις σκακιέρες έχασε τελικά με σκορ 11/2-81/2, ένα σκορ του οποίου η έκταση δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση την εικόνα που παρουσίασαν στις σκακιέρες οι δύο ομάδες.

Τους βαθμούς για τον Φοίνικα πήραν ο ΓΑΪΤΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ με νίκη στην 4η γενική σκακιέρα και ο 10χρονος ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ με ισοπαλία στην 6η (νέων - νεανίδων κάτω των 20 ετών) σκακιέρα.

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Φοίνικας (ο οποίος είχε την πιο νεανική από τις ομάδες που συμμετείχαν) παρουσιάστηκε με πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, παρόλα αυτά συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει από πέρυσι κατάφερε και πάλι να αναδείξει σκακιστές που για πρώτη φορά ακούστηκαν στο Θεσσαλικό σκάκι, αλλά έδειξαν ότι αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικές σκακιστικές μονάδες στο άμεσο μέλλον.

Έτσι μετά τα αδέρφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ (Σάββα και Μαρυφίλλη) και ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ (Μάριο και Ίωνα), που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέδειξαν το ταλέντο τους, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις, και τη σταθερή σκακιστική αξία που ακούει στο όνομα ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ, ήρθαν φέτος τρεις άλλοι σκακιστές που εξέπληξαν τους πάντες με την απόδοσή τους.

Ο λόγος για τον ΓΑΪΤΑΝΑ ΚΩΝ/ΝΟ, που σε τρεις αγώνες κέρδισε δύο θεωρητικά, σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ, πιο ισχυρούς αντιπάλους, και τον 9χρονο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, που κέρδισε τον έναν από τους τρεις μεγαλύτερους αντιπάλους του, τον 10χρονο ΦΑΡΑΝΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ο οποίος στον αγώνα που συμμετείχε έχασε στις λεπτομέρειες από τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, και τη 15χρονη ΛΙΛΑ ΜΕΛΙΝΑ, που πρώτη φορά έπαιζε σε επίσημους αγώνες, Και οι τρεις απέδειξαν ότι το μόνο που τους λείπει είναι η εμπειρία από τέτοιους αγώνες.

Οι προπονήσεις στο Φοίνικα Βόλου συνεχίζονται κάθε Σάββατο 5:30’-7:00’ μ.μ. για αρχάριους και 7:00’-8:30’ μ.μ. για πιο προχωρημένους σκακιστές στις εγκαταστάσεις του συλλόγου (Ολυμπιονίκη Αγνώντα 6 με Κύπρου). Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 24210-46955 και 6983706463.

Αποτελέσματα από τους αγώνες για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2017 και γενικά πληροφορίες για τo σκάκι στη Θεσσαλία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.tessth.gr/