noodles volos banner

Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού για μαθητές από τη Σ.Ε. Βόλου

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου προκηρύσσει Ανοικτό Ατομικό Μαθητικό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού, (Ράπιντ) με τον τίτλο «ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2017»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Το τουρνουά Ράπιντ σε 5-6 γύρους θα διεξαχθεί την Κυριακή 15.01.2017 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Μακρυνίτσης-Αλεξάνδρας-Βασάνη). Δικαίωμα συμμετοχής στο ανοικτό ατομικό τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Ράπιντ) έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, με ή χωρίς αθλητικό δελτίο σκακιστή.

Οι αγώνες δεν έχουν παράβολο συμμετοχής.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α. Κυριακή 15.01.2017

Ι. Ατομικό πρωτάθλημα.

Οριστικές εγγραφές με φυσική παρουσία: 09.00-9.30

1-6ος γύρος:  Έναρξη 10.00

Πιθανή λήξη στις 16.00

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δηλώσεις συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας, μόνο στο e-mail της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 14.01.2017, όπου θα αναφέρονται: το ονοματεπώνυμο, η σχολική τάξη και το όνομα του σχολείου που ανήκει καθώς και το αν ο/η συμμετέχων/ουσα έχει δελτίο αθλητή της ΕΣΟ. Λανθασμένα στοιχεία της δήλωσης ειδικά όσων έχουν δελτίο αθλητή θα οδηγήσει σε ακύρωση της συμμετοχής και της πιθανής βράβευσης.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Ατομικά μαθητικό τουρνουά:

Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά κατηγορία και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5-6 γύρων, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, σε ομίλους στις ακόλουθες κατηγορίες:

Α όμιλος: Μαθητές που έχουν αθλητικό δελτίο σκακιστή (ΕΣΟ).

Β όμιλος: Μόνο μαθήτριες, με ή χωρίς αθλητικό δελτίο σκακίστριας.

Γ όμιλος: Μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων χωρίς αθλητικό δελτίο σκακιστή.

Σημαντική σημείωση: Ο Γ’ όμιλος πιθανά θα διαιρεθεί σε υποομίλους ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών και με την ηλικία των παικτών. Η απόφαση για το πώς ακριβώς θα γίνει ο διαχωρισμός των συμμετοχών θα ληφθεί από τη διεύθυνση των αγώνων και αφού ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά.

Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων έως και τη λήξη των εγγραφών στη γραμματεία των αγώνων. Απαραίτητη η κατάθεση  δήλωσης συμμετοχής, όπου θα αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η σχολική τάξη το όνομα του σχολείου που ανήκει καθώς και το αν ο/η συμμετέχων/ουσα έχει δελτίο αθλητή της ΕΣΟ.  Ψευδή στοιχεία της δήλωσης θα οδηγήσουν σε ακύρωση της συμμετοχής και της πιθανής βράβευσης.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:

Ο χρόνος σκέψης για κάθε αθλητή, ορίζεται στα 10 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, με προσθήκη 5’’ για κάθε κίνηση.

ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων

(β). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

(γ). Περισσότερες παρτίδες με τα μαύρα.

(δ). Κλήρωση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:

ΚΑΒΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΟΥΖΑΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:

ΦΩΤΟΥ-ΚΟΡΩΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΟΡΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΛΑΤΖΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Στους τρεις πρώτους κάθε ομίλου θα απονεμηθούν μετάλλια.

ΓΕΝΙΚΑ:

Την ευθύνη μεταφοράς και φύλαξης των μαθητών-τριών στο χώρο των αγώνων φέρουν οι γονείς και οι συνοδοί αυτών.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΒΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                                              

Ο ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩN: ΓΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ