noodles volos banner

Διάλεξη για το σκάκι στον Βόλο από τον Νικόλαο Ντίρλη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στο Βόλο, στο χώρο του Αριστοτέλειου Κέντρου Εκπαίδευσης-Πολιτισμού Επιστημών, από τον αρχηγό της Εθνικής Δανίας στην Ολυμπιάδα του Μπακού και FIDE Trainer κ. Ντίρλη Νικόλαο, 4ωρη διάλεξη με τον τίτλο «Η τέχνη της Ανάλυσης στο Σκάκι».

Θέματα Διάλεξης ήταν τα εξής:

- Λογισμικό Ανάλυσης

- Μηχανές Ανάλυσης

- Βάσεις Παρτίδων

-  Προετοιμασία στο Άνοιγμα (Γενικά Θέματα και Προβλήματα)

- Ειδική Προετοιμασία στο Άνοιγμα (πριν την παρτίδα, πριν το τουρνουά)

- Γενικότερη Προετοιμασία (Μέσον, Φινάλε) -Εργαλεία για Προπονητές

- Χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες πηγές πληροφοριών (βιβλία, ιστοσελίδες κτλ)

Στην παραπάνω διάλεξη, την οποία ο κ. Ντίρλης έδωσε αφιλοκερδώς (μόνο παράβολο κάλυψης διοργανωτικών εξόδων), αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.), παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι του σκακιού από τη Μαγνησία και τη Λάρισα, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την απλότητα και την αμεσότητα, με την οποία ο ομιλητής παρουσίασε ένα τόσο δύσκολο θέμα μένοντας απόλυτα ικανοποιημένοι.

Το πρώτο μέρος  της διάλεξης παρακολούθησαν προπονητές, αθλητές, παιδιά και γονείς, ενώ το δεύτερο πιο εξειδικευμένο μέρος παρακολούθησαν προπονητές και αθλητές που θέλουν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.

 Η Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. ευχαριστεί θερμά τον κ. Ντίρλη για την εξαιρετική διάλεξη και τη διεύθυνση του Αριστοτέλειου Κέντρου Εκπαίδευσης-Πολιτισμού Επιστημών για τη διάθεση του χώρου και την άψογη φιλοξενία

 

 

 

Last modified onFriday, 16 December 2016 11:56