noodles volos banner

Την Κυριακή το Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας στο σκάκι

Την  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 αρχίζουν οι αγώνες σκακιού του Κυπέλλου της Κεντρικής Ελλάδας, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας - Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2016-2017 έχει ως εξής:

Α΄ ΓΥΡΟΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  4-11-2016  

 1. Σ.Σ. Ελασσόνας - Α.Ο. Αγριάς   

2. Σ.Σ. Λάρισας - Σ.Ο. Αλμυρού

3. Σ.Ε. Βόλου - Σ.Α. Λαμίας

4. Σ.Ν.Ο. Λαμίας - Σ.Ο. Λαμίας

B’ ΓΥΡΟΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   11-12-2016

Α. Νικητής 2 - Νικητής 1

Β. Νικητής 3 - Νικητής 4

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ Γενάρης 2017

ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ Β-ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ Α

ΤΕΛΙΚΟΣ Γενάρης  2017

ΝΙΚΗΤΗΣ Α - ΝΙΚΗΤΗΣ Β

Οι αγώνες ξεκινούν στις 11.00 πμ στις έδρες των ομάδων, οι διαιτητές θα ορισθούν από την Τ.Ε.Δ. της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αναλυτικά η προκήρυξη των αγώνων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης  www.esske.net

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, όλων των ομάδων.

Το σκάκι ως άθλημα αλλά και ως ψυχαγωγία αποτελεί ιδιαίτερα σήμερα, ένα εργαλείο ορθολογιστικής σκέψης , δράσης  και αντίδρασης,  στις δύσκολες  συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Σημαντική καινοτομία της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. η εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου  αξιολόγησης των αθλητών της Κεντρικής Ελλάδας με βάση το αμερικάνικο σύστημα αξιολόγησης και με αποτελέσματα άμεσα, αντικειμενικά, αξιόπιστα και αναρτώμενα στο διαδίκτυο με τη λήξη κάθε αγώνα.

H  Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, λόγω του τεράστιου εθελοντικού σκακιστικού έργου, καθώς οι διοργανωτές , οι διευθυντές και οι διαιτητές των αγώνων είναι όλοι εθελοντές, ενώ η διοργάνωση σκακιστικών αγώνων, σχολικών αγώνων, γιορτών σκακιού, σεμιναρίων διαιτησίας , προπονητικής σε αθλητές και εκπαιδευτικούς είναι εντελώς αδάπανα για όλους, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια από την ίδρυσή της να διπλασιάσει τη δύναμη των σκακιστικών σωματείων στην περιοχή ευθύνης της.

 Έτσι σε πρόσφατη γενική συνέλευση των σωματείων μελών της στην έδρα της στη Λαμία, παρουσία του δικηγόρου της Ένωσης, ομόφωνα αποφασίσθηκε, αμέσως μετά από την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου, η διαίρεση της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και η δημιουργία δύο νέων μικρότερων γεωγραφικά  Ενώσεων, της Ένωσης Φθιώτιδας-Ευρυτανίας  και της Ένωσης Θεσσαλίας.

H  Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας εύχεται στις δύο νέες Ενώσεις τη συνέχιση του αθλητικού έργου με την ίδια ένταση και με κινητήρια δύναμη τον εθελοντισμό όλων μας.