noodles volos banner

Τα αποτελέσματα του τουρνουά γρήγορου σκακιού της ΣΕΒ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, το διήμερο τουρνουά γρήγορου σκακιού που διοργάνωσε η Σκακιστική Ένωση Βόλου στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE στο Βόλο, στην μνήμη του παλαιού της σκακιστή Κυριάκου Μεντισόπουλου.

Το τουρνουά είχε δυο μέρη: Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου διεξήχθη το τουρνουά ράπιντ 6 γύρων με 24 συμμετοχές και την Κυριακή το τουρνουά μπλιτς 12 γύρων με 20 συμμετοχές. Η ιδιαιτερότητα του τουρνουά ηταν ο αριθμός των αγώνων για κάθε τουρνουά και η βαθμολόγησή του που για την τελική κατάταξη των σκακιστών υπολογίσθηκε ως εξής: η βαθμολογία του ράπιντ Χ2 με πρόσθεση της βαθμολογίας του μπλιτς. Οι αγώνες του ράπιντ ήταν διάρκειας 12'+5'' και του μπλιτς 3'+2''.

Οι αγώνες θα αξιολογηθούν από τη Διεθνή Ομοσπονδία σκακιού (FIDE) και συμμετείχαν σε αυτούς αθλητές από το Βόλο, Αγριά, Αλμυρό, Λάρισα, Φαλάνη, Ναύπακτο και Θεσσαλονίκη. Αξίζει να αναφερθεί ιδιαίτερα, η συμμετοχή του πρ. πρωταθλητή Ελλάδας Σωτ. Μαλικέντζου που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ε.Σ. Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε την σκακιστική του πορεία από τη ΣΕ Βόλου.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Κ. Κωνσταντέλιας με 21,5 β., δεύτερος ο FM Σωτ. Μαλικέντζος με 21 β. και τρίτος ο Χρ. Γίτσης με 19,5 β. Στους εφήβους, πρωτος αναδείχθηκε ο Σπ. Καλλίας (μαθητής του δημοτικού) με 13,5 βαθμούς.

Η τελική (συνολική) βαθμολογία του τουρνουά έχει ως εξής:

apotelesmata skaki

Στο τέλος των αγώνων που διεξήχθησαν στην αίθουσα «Θεσσαλία» και ήταν ευγενική παραχώρηση του VOLOS PALACE, έγιναν οι απονομές των μεταλλίων και των επάθλων στους νικητές από τους Γ. Χατζηπολίτη (βετεράνο αθλητή της ΣΕ Βόλου), Γ. Καβούρη πρόεδρο του συλλόγου, Ι. Πατρίκο έφορο υλικού της ΣΕ Βόλου και Ι. Σκοτεινιώτη γ.γ. του συλλόγου.

Τους αγώνες διαιτήτευσαν οι διεθνείς, Γ. Καβούρης και Ι. Πατρίκος, διευθυντής και γραμματεία αγώνων ήταν ο Ι. Σκοτεινιώτης, γραμματεία υποδοχής και εγγραφών η αντιπρόεδρος Σταυρούλα Φώτου-Κορώνα και γενικά καθήκοντα άσκησαν τα μέλη του συλλόγου κυρίες, Σταφυλά και Καλλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των παρτίδων και φωτογραφικό υλικό μπορεί να δει κανείς στην ιστοσελίδα του συλλόγου: www.sevolou.gr

 

Last modified onWednesday, 19 October 2016 13:37