noodles volos banner

Αγωνιστική δράση για τη Σκακιστική Ένωση Βόλου

Σε δύο σκακιστικές δραστηριότητες τα μέλη της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου την Κυριακή 5 Ιουνίου.

1ο Τουρνουά γρήγορου σκακιού στο Βόλο
Τουρνουά ράπιντ (γρήγορου σκακιού) διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου η Σκακιστική Ένωση Βόλου σε κεντρικό σημείο της πόλης. Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλαιού της αθλητή, Κυριάκου Μεντισόπουλου και θα διεξαχθεί σε αίθουσα που παραχώρησε δωρεάν το Γηροκομείο Βόλου και βρίσκεται Ιάσονος με Κοραή. Μπορούν να λάβουν μέρος όσοι σκακιστές έχουν δελτίο της ΕΣΟ, όλων των ηλικιών και φύλων από όλη την Ελλάδα. Δηλώσεις γίνονται στο μέιλ του συλλόγου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Οι οριστικές έγγραφες θα γίνουν με τη φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων στη γραμματεία των αγώνων και με την παράλληλη καταβολή παραβόλου 5€, μέχρι την 11η πρωινή αφού οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:15 το πρωί.
Οι αγώνες θα γίνουν με το ελβετικό σύστημα σε 6 ή 7 γύρους ανάλογα με τις συμμετοχές και με χρόνο σκέψης για όλη την παρτίδα τα 12 λεπτά με προσθήκη 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση. 
Για τους νικητές ανά κατηγορία έχουν προβλεφθεί τα εξής έπαθλα:
1ος γενικής κατάταξης χρυσό μετάλλιο + 35% των παραβόλων συμμετοχής.
2ος γενικής κατάταξης ασημένιο μετάλλιο + 25% των παραβόλων συμμετοχής.
3ος γενικής κατάταξης χάλκινο μετάλλιο + 15% των παραβόλων συμμετοχής.
1η γυναίκα χρυσό μετάλλιο.
1ος κάτω των 18 ετών χρυσό μετάλλιο.
1ος κάτω των 12 ετών χρυσό μετάλλιο.

Επικεφαλής διαιτητής έχει ορισθεί ο Γ. Καβούρης και διαιτητές οι, Ι. Σκοτεινιώτης, Ι. Πατρίκος και Σταυρούλα Φώτου-Κορώνα. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του συλλόγου: https://sites.google.com/site/sevolou/

Η Σ.Ε. Βόλου σε αγώνα μπαράζ στη Θεσσαλονίκη
Την Κυριακή 5 Ιουνίου η Σκακιστική Ένωση Βόλου με τετραμελή σύνθεση θα αγωνισθεί στη Θεσσαλονίκημε την Ε.Σ. Θεσσαλονίκης σε αγώνα μπαράζ. Ο αγώνας είναι στο πλαίσιο του 43ου Πανελλήνιου Κυπέλλου της ΕΣΟ και η ομάδα του Βόλου ως κυπελλούχος Θεσσαλίας τίθεται αντίπαλος στη φάση των 16 με την ισχυρότατη Ε.Σ. Θεσσαλονίκης που έχει αναδειχθεί 6 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας. Είναι η ομάδα όπου αγωνίζονται ο Σωτ. Μαλικέντζος (πρώην σκακιστής της ΣΕ Βόλου και πρωταθλητής Ελλάδας) και οι αφοί Μαστροβασίλη. Η νικήτρια ομάδα θα αγωνισθεί στην τελική φάση του κυπέλλου.