noodles volos banner

Κυπελλούχος Θεσσαλίας η Σ.Ε. Βόλου

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στην τελική φάση του Περιφερειακού κυπέλλου Θεσσαλίας, η Σκακιστική Ένωση Βόλου αντιμετώπισε εντός έδρας την ισχυρή ομάδα της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων. Η συνάντηση διεξήχθη σε τέσσερις σκακιέρες και τέθηκαν αντιμέτωποι οι ισχυρότεροι σκακιστές των δυο συλλόγων.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για την ομάδα της Σ.Ε. Βόλου με σκορ 3-1 και έτσι αναδείχθηκε κυπελλούχος Θεσσαλίας και προκρίθηκε στη φάση των 16, του 34ου Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου της Ε.Σ.Ο., όπου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ μια εκ των ομάδων της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα ήταν τα παρακάτω: Αγγελής Μιχ.-Τσεκούρας Β. 1-0, Πατρίκος Ι.-Κρομμύδας Β. 1-0, Χατζηπολίτης Γ.-Μπομπότης Μιχ. 0-1, Τζαμτζής Κ.-Τσιάρας Πασχ. 1-0.

Πριν την έναρξη των παρτίδων ο πρόεδρος του συλλόγου των Τρικάλων Χρ. Τοζάρος που συνόδευσε μαζί με άλλους σκακιστές την ομάδα του, παρέδωσε στον πρόεδρο της Σ.Ε. Βόλου Γ. Καβούρη, αναμνηστικό λάβαρο της ομάδας του, ενώ μετά τη λήξη των αγώνων απονεμήθηκε το κύπελλο της νικήτριας ομάδας Θεσσαλίας, στον αρχηγό της ομάδας του Βόλου, Ι. Πατρίκο. Τις παρτίδες διαιτήτευσαν ο επικεφαλής διαιτητής Καβούρης Γ. με βοηθό διαιτητή τον Σκοτεινιώτη Ι. Η ομάδα της Σ.Ε. Βόλου για να φθάσει στον τελικό πέρασε από τον 1ο γύρο άνευ αγώνα και απέκλεισε την ομάδα «Τιτάνες» Αλμυρού στο 2ο γύρο με 3-1. Την ομάδα πλην των αναφερθέντων αθλητών στελέχωσαν και οι Στ. Λαγάρας και Κορώνας Β. Συνολικά στις παρτίδες των δυο γύρων πέτυχε έξι νίκες και υπέστη δυο ήττες. Η επόμενη φάση των αγώνων έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 5 Ιουνίου του 2106. Για τη σκακιστική δραστηριότητα της Σ.Ε. Βόλου, επισκεφθειτε την ιστοσελίδα: https://sites.google.com/site/sevolou/ και το facebook στο: www.facebook.com/sevolou