noodles volos banner

Αγώνες στη Σ.Ε. Βόλου

Ξεκίνησε την Κυριακή 27 Μαρτίου το 2ο Νεανικό ατομικό τουρνουά Κ12 και Κ16 της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που έχει εθνική αξιολόγηση. Στο τουρνουά συμμετέχουν 13 νεαροί σκακιστές της ΣΕ Βόλου και οι πρώτοι νικητές των δυο κατηγοριών θα συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα παίδων - κορασίδων 2016 της ΕΣΟ με επιδότηση μέρους των εξόδων συμμετοχής τους από τη ΣΕ Βόλου. Είναι η δεύτερη χρόνια που ο σύλλογος του Βόλου επιδοτεί τη συμμετοχή των πρώτων ανά κατηγορία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Ο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Κ12:
1ος γύρος: Καψής Αθ.-Βαγγέλα Εβίνα 1-0, Βαγγέλας Θ.-Μπάρτζος Αγγ. 1-0, Παπαγεωργίου Β.-Δαλίδης Αθ. 0-1, Καλλίας Σπ.-Φωτιάδης Ν. 1-0
2ος γύρος: Καλλίας Σπ.-Βαγγέλας Θ. 1-0, Δαλίδης Αθ.-Καψής Αθ. 0-1, Βαγγέλα Εβίνα-Παπαγεωργίου Β. 1-0, Μπάρτζος Αγγ.-Φωτιάδης Ν. 0-1
Την Κυριακή 3 Απριλίου το τουρνουά θα συνεχισθεί με τις παρτίδες του 3ου και 4ου γύρου και θα ολοκληρωθεί σε 6 γύρους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Κ16:
1ος γύρος: Κουκουβίνος Β.-Φωτιάδης Λ. 0,5-0,5, Ζγουλέτας Ι.-Καμπανός Π. 1-0 
2ος γύρος: Φωτιάδης Λ. Καμπανός Π. 1-0 , Κουκουβίνος Β.-Ζγουλέτας Ι. 0-1
Τις παρτίδες διαιτήτευσαν ο Γ. Καβούρης και ο Ι. Πατρίκος. Την επόμενη Κυριακή 3 Απριλίου θα διεξαχθούν ο 3ος και 4ος γύρος του τουρνουά που θα ολοκληρωθεί σε 6 γύρους.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου ξεκίνησε και το 1ο κλειστό ατομικό τουρνουά πούλ (Β όμιλος) στο οποίο συμμετέχουν δέκα σκακιστές αθλητές της ΣΕ Βόλου και του ΣΣ Λάρισας οι οποίο διαθέτουν ελο άνω του 1300. Ένας εξ αυτών συμμετέχει ως νικητής προηγούμενου τουρνουά της ΣΕ Βόλου.
Αποτελέσματα 1ου γύρου: Καλλίας Σπ.-Πετρούλιας Δ. 1-0, Ζγουλέτας Ι.-Τέγος Β.  0-1, Χατζηπολίτης Γ.-Λαγάρας Στ. 0,5-0,5, Καρανικόλας Θ.-Χαρχαντής Χ.  1-0, Τζαμτζής Κ.-Κουκουβίνος Β. (αναβλήθηκε)

Στον 1ο γύρο είχαμε εκπλήξεις, όπου ο παλαίμαχος Γ. Χατζηπολίτης ήρθε ισόπαλος του φοιτητή Στ. Λαγάρα και ο μικρός Σπ. Καλλίας νίκησε τον έμπειρο Δ. Πετρούλια. Έκπληξη όμως απετέλεσε και ο τρόπος της ήττας του μικρού Ζγουλέτα Ι. από τον έμπειρο Β. Τέγο όπου παρά την υπεροχή κατά ένα κομμάτι, τελικά με απανωτά λάθη κατάφερε να χάσει την παρτίδα. Τέλος, νίκη πέτυχε και ο επανεμφανισθείς στη σκακιέρα Θ. Καρανικολας. Τις παρτίδες διαιτήτευσαν ο Ι. Σκοτεινιώτης, ο Γ. Καβούρης και ο Ι. Πατρίκος. Το τουρνουά θα συνεχισθεί το Σάββατο 2 Απριλίου το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί σε 9 γύρους.