noodles volos banner

Με απόλυτη επιτυχία το σεμινάριο σκακιού για τους εκπαιδευτικούς

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε το σεμινάριο σκακιού με τίτλο «Το σκάκι στην παιδαγωγική διαδικασία», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 30 εκπαιδευτικών Α'Βάθμιας και Β'Βάθμιας εκπαίδευσης, στην αίθουσα του Γενικού Λυκείου Αγριάς.

Η διοργάνωση έγινε στο πλαίσιο της κινητοποίησης-ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για το σκάκι, από τη Δ/νση Π.Ε. Μαγνησίας και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αντώνη Δ. Αντωνίου, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας και την αρωγή του σκακιστικού τμήματος του Άθλου Αγριάς, το «Πιονάκι». Σηαμντική η συνδρομή των εκπροσώπων της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. Γιώργου Παγουρόπουλου και Βαϊοπούλου Γιώτας και του Αντώνη Σουλικιά του Άθλου.
Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σκάκι ως εργαλείο, κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, έμαθαν (όσοι δε γνώριζαν) τις βασικές κινήσεις και έπαιξαν σκάκι. Το σκάκι αποτελεί άθλημα, είναι πνευματικό παιχνίδι, χόμπι αλλά και μια ανεπανάληπτη ενασχόληση που προάγει τον πολιτισμό και τις ιδιαίτερες ψυχικές συναισθηματικές λειτουργίες των ανθρώπων και κυρίως των νέων.
Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων πτυχίων προπονητή σκακιού α' βαθμού και σίγουρα θα αποτελέσει ουσιαστικό βήμα στο τόσο ενδιαφέρον και παιδαγωγικό εγχείρημα πολιτείας, εκπαιδευτικών και φίλων του σκακιού.