noodles volos banner

Σκακιστικά νέα της Σ.Ε. Βόλου

Ξεκίνησε η προκριματική φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας 2014-2015 που διοργανώνει η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. με συμμετοχή της Σ.Ε. Βόλου. Η ομάδα του Βόλου είναι ενταγμένη στο Βόρειο όμιλο μαζί με τις ομάδες του Α.Ο. Άθλου Αγριάς, Σ.Σ. Λάρισας, Σ.Σ. Φαρσάλων, Σ.Σ. Ελασσόνας και Φ.Ο. Καρδίτσας. Οι συνθέσεις των ομάδων έχουν πέντε μέλη και στην προκριματική φάση θα διεξαχθούν τρεις γύροι. Οι δυο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης του ομίλου θα συναντηθούν στην τελική φάση με τις δυο πρώτες ομάδες του νότιου ομίλου για την ανάδειξη του πρωταθλητή Κεντρικής Ελλάδας.
Στον πρώτο της αγώνα που έγινε στο Βόλο, η Σκακιστική Ένωση νίκησε την ομάδα του Σ.Σ. Φαρσάλων με 3,5 – 1,5 και στη σύνθεσή της είχε τους έμπειρους σκακιστές Χατζηπολίτη Γ. και Κορώνα Β., τους φοιτητές σκακιστές Ζαϊρέ Κ. και Λαγάρα Στ. καθώς και τον 12χρονο Ζγουλέτα Ι.

Τα αποτελέσματα ανα σκακιέρα ήταν τα παρακάτω:
Λούκας Δ. – Χατζηπολίτης Γ. 1 - 0
Κωστής Απ. - Κορώνας Β. 0,5 - 0,5
Παγούνης Ηλ. – Ζγουλέτας Ι. 0 – 1
Αθανασόπουλος Γ. – Ζαϊρές Κ. 0 – 1
Δερέκα Κων/να – Λαγάρας Στ. 0 – 1

Διαιτητής του αγώνα είχε ορισθεί από την επιτροπή διαιτησίας της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., ο Γιάννης Σκοτεινιώτης. Στους άλλους αγώνες είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα: Σ.Σ. Λάρισας – Α.Ο. Άθλος Αγριάς 5 – 0, Φ.Ο. Καρδίτσας – Σ.Σ. Ελασσόνας 4 -1 και Σ.Ν.Ο. Λαμίας – Σ.Ο. Λαμίας 0 – 5.

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, για το 2ο γύρο του πρωταθλήματος η ομάδα της Σ.Ε. Βόλου θα συναντηθεί με το Σ.Σ. Λάρισας στη Λάρισα σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων, ενώ θα γίνουν και οι παρακάτω συναντήσεις: Α.Ο. Άθλος Αγριάς – Φ.Ο. Καρδίτσας, Σ.Ο. Βόρειας Εύβοιας – Σ.Ο. Λαμίας και Σ.Α. Λαμίας – Σ.Ν.Ο. Λαμίας.

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου θα προχωρήσει σε διοργάνωση σκακιστικού σεμιναρίου διαιτησίας για την ανάδειξη νέων διαιτητών και όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον στο e-mail του συλλόγου, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Επίσης υπενθυμίζεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί τακτική γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Σ.Ε. Βόλου. Περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω στην ιστοσελίδα του συλλόγου, https://sites.google.com/site/sevolou/