noodles volos banner

Απόλυτη επιτυχία στα «Σκακιστικά Χριστούγεννα 2014»

Επιτυχία σημείωσαν τα «Σκακιστικά Χριστούγεννα 2014» που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος, η Σκακιστική Ένωση Βόλου, στο Βόλο, με μεγάλη προσέλευση μαθητών και με ποιότητα στο αγωνιστικό επίπεδο.

Το ατομικό μαθητικό τουρνουά γρήγορου σκακιού, φιλοξενήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου που αποτέλεσε για μια ακόμη φορά, σημείο αναφοράς για το σκάκι της περιοχής.

Συμμετείχαν συνολικά 78 μαθητές και μαθήτριες που αποτέλεσαν τέσσερις ομίλους. Ένας όμιλος μόνο με μαθήτριες με ή χωρίς δελτίο σκακιστή, ένα όμιλος με μαθητές που διαθέτουν δελτίο σκακιστή και δυο όμιλοι αδιαβαθμίτων που διαχωρίστηκαν σε μαθητές μέχρι Δ΄ τάξη του Δημοτικού και σε μαθητές Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου. Το τουρνουά πήρε Πανθεσσαλικό χαρακτήρα αφού συμμετείχαν μαθητές από Τρίκαλα, Λάρισα, Φάρσαλα, Βελεστίνο, Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή του Βόλου κάτι που έφερε και ποιοτικότερα παιχνίδια σε όλους τους ομίλους.

Οργανωτικά, τη διεύθυνση των αγώνων ανέλαβε η πρόεδρος Μουζαλά Δέσποινα, επικεφαλής της διαιτησίας ανέλαβε ο γραμματέας του συλλόγου Σκοτεινιώτης Γιάννης και διαιτητές ανέλαβαν ο ταμίας Καβούρης Γιώργος, η αντιπρόεδρος Κορώνα Βούλα, τα μέλη και προπονητές, Γίτσης Χρ., Κορώνας Βασ. Στη διαιτησία συμμετείχαν επίσης οι σκακιστές, Χατζηπολίτης Γ., Τζαμτζής Κ., Παπαδούλης Γ., Καλατζαντωνάκης Αλ., Λαγάρας Στ. και ο Αγγελής Μ. Τη γραμματεία των αγώνων ανέλαβε το μέλος του Δ.Σ., Ζγουλέτας Π. με βοηθό το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Παπαδούλη Κ. και γενικά καθήκοντα εκτέλεσαν οι Ραφτόπουλος Στ. και Τσαρσιταλίδης Ν.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με Ελβετικό σύστημα επτά γύρων και βραβεύθηκαν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.

Στον όμιλο των μαθητριών συμμετείχαν 24 σκακίστριες και πρώτευσαν κατά σειρά, η Δερέκα Κων/να, η Ραφτοπούλου Κων/να και η Χατζίρη Κατερίνα. Στον όμιλο των μαθητών με  δελτίο σκακιστή, συμμετείχαν 17 σκακιστές και πρώτευσαν κατά σειρά οι: Τσαρσιταλίδης Κ., Ζγουλέτας Ι. και Γέρμανος Π. Στον όμιλο των αδιαβαθμίτων μέχρι την Δ τάξη Δημοτικού συμμετείχαν 21 σκακιστές και πρώτευσαν οι: Καλίας Σπ., Κρίκης Γ. και Δριστέλας Ν. Τέλος στον όμιλο Ε τάξης Δημοτικού έως Γ τάξης Γυμνασίου συμμετείχαν 16 μαθητές και πρώτευσαν οι: Ξυνός Μ., Μπαντουβάς Σ. και Γιαννούλας Ι.

Οι πλήρεις βαθμολογίες όλων των ομίλων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του συλλόγου: https://sites.google.com/site/sevolou/