noodles volos banner

Χριστουγεννιάτικο τουρνουά σκάκι από τη ΣΕΒ

«ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014» είναι ο τίτλος του Ανοικτού Ατομικού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Ράπιντ) για μαθητές, που διοργανώνει για πρώτη φορά, η Σκακιστική Ένωση Βόλου για το προσεχές Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014.

Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (είσοδος από Αλεξάνδρας, ανάμεσα Μακρυνίτσης και Βασάνη) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν, οι μαθητές και οι μαθήτριες, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, με ή χωρίς αθλητικό δελτίο σκακιστή.

Όσοι διαθέτουν αθλητικό δελτίο θα αποτελέσουν ένα όμιλο, τα κορίτσια με η χωρίς δελτίο άλλον όμιλο και όσοι δε διαθέτουν, θα συγκροτήσουν ομίλους ανάλογα του αριθμού συμμετοχών.

Δηλώσεις συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας, στο e-mail της Σ.Ε. Βόλου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και άλλες λεπτομέρειες των αγώνων στην ιστοσελίδα του συλλόγου: https://sites.google.com/site/sevolou/

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, αφού ολοκληρωθεί η προσέλευση  των μαθητών και γίνουν οι κληρώσεις των ομίλων.

Η  Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με νίκη εκτός έδρας επί του Φ.Ο. Καρδίτσας ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το Κύπελλο Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., η τετραμελής ομάδα της Σ.Ε. Βόλου.

Συγκεκριμένα, νίκησε με 3,5 - 0,5 την ομάδα της Καρδίτσας και πέρασε στην τελική φάση των αγώνων.

Τη σύνθεση της ομάδας αποτελούσαν οι έμπειροι σκακιστές Χατζηπολίτης Γ., Γίτσης Χρ. και οι νεαροί Παπαδούλης Γ. και Ζγουλέτας Ι. που αποτελούν αυτή τη στιγμή, μια ελπιδοφόρα διαδοχή για τα σκακιστικά πράγματα της πόλης.

Τα αποτελέσματα ανα σκακιέρα ήταν τα παρακάτω:

  1. Μαυρουδής - Γίτσης 0,5 - 0,5
  2. Χατζηπολίτης – Γουγουλάς 1 - 0 
  3. Κουμαδίτης – Παπαδούλης Γ. 0 - 1
  4. Ζγουλέτας Ι. - Αποστολακόπουλος 1 – 0

Ένα χαρακτηριστικό της 4ης σκακιέρας αποτέλεσε η ηλικιακή διάφορα μεταξύ των δυο παικτών αφού ο νεαρός Ζγουλέτας Ι., 12 χρόνων νίκησε τον 82χρονο αντίπαλο του!

Η τελική φάση είναι προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με τους παρακάτω αγώνες:

Ημιτελική φάση:

Σ.Ε. Βόλου - Σ.Ν.Ο. Λαμίας

Α.Ο Αγριάς - Σ.Ο. Λαμίας

Τελική φάση:

Αγώνας μεταξύ των νικητών για την ανάδειξη του κυπελλούχου Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Αγώνας μεταξύ των ηττημένων.