noodles volos banner

Επιτυχίες για σκακιστές της ΣΕΒ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 10χρονος αθλητής της Σ.Ε. Βόλου Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος καθώς κατέκτησε τη δεύτερη θέση της κατηγορίας Κ10 στο Α’ γκρουπ του 4ου Βαλκανικού Φεστιβάλ Σκάκι Ράπιντ που διοργάνωσε ο Κεραυνός Ωραιόκαστρου σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν.Θ.-Χ. στη Θεσ/νίκη, ο οποίος, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, ισοβάθμησε με τον πρώτο αθλητή της κατηγορίας κάνοντας 5 νίκες σε 10 αγώνες και χάνοντας την πρώτη θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Στην ίδια κατηγορία στο Α’ γκρουπ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο 10χρονος Ραφτόπουλος Εμμανουήλ, επίσης αθλητής της Σ.Ε. Βόλου, που και αυτός ισοβάθμησε με τον πρώτο αθλητή της κατηγορίας κάνοντας μόλις 4 ήττες (4νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες) αλλά στα κριτήρια ισοβαθμίας κατετάγη έκτος, κερδίζοντας μάλιστα και τον πέμπτο (και πρώτο Έλληνα) στην κατηγορία Κ11 στο Παγκόσμιο Σχολικό Ράπιντ που έγινε το καλοκαίρι στην Καβάλα, Ουμουτίδη Χρήστο.
Πολύ καλή εμφάνιση και για τον 15χρονο Οικονομίδη Σάββα που επίσης στο Α’ γκρουπ συγκέντρωσε 5 βαθμούς. Την καλύτερη βαθμολογία από τους αθλητές της Σ.Ε. Βόλου, οι οποίοι γενικά πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, συγκέντρωσε ο έμπειρος Τζαμτζής Κων/νος με 5,5 βαθμούς.
Συνολικά στο Α’ γκρουπ συμμετείχαν οι εξής αθλητές από τον Βόλο:
Τζαμτζής Κων/νος 5,5 βαθμοί
Τσαρσιταλίδης Κων/νος 5 βαθμοί
Ραφτόπουλος Εμμανουήλ 5 βαθμοί
Οικονομίδης Σάββας 5 βαθμοί
Φωτιάδης Αντώνιος 4,5 βαθμοί
Φωτιάδης Λάζαρος 4 βαθμοί
Ραφτοπούλου Κων/να 3 βαθμοί
Οικονομίδη Μαριφύλλη 3 βαθμοί
Τζαμτζής Σάββας 3 βαθμοί
Τσαρσιταλίδης Χρήστος 2 βαθμοί

Διακρίσεις είχαν και οι τρεις αθλητές της Σ.Ε. Βόλου που συμμετείχαν στο Β’ γκρουπ του τουρνουά (με σκακιστές μικρότερης εμπειρίας), οι οποίοι κατέκτησαν αργυρά μετάλλια στις κατηγορίες τους και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι:
Αγραφιώτης Μάριος – 2ος στην κατηγορία Κ12 με 5 βαθμούς
Ψιλοβίκος Αντώνιος – 2ος στην κατηγορία Κ10 με 5 βαθμούς
Αγραφιώτης ‘Ιωνας – 2ος στην κατηγορία Κ8 με 5 βαθμούς.


Οι αγώνες έγιναν με το ελβετικό σύστημα 10 γύρων στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 1-2/11/2014 και συμμετείχαν 178 σκακιστές-στριες από Ελλάδα, Βουλγαρία, FYROM και Σερβία στο Α’ γκρουπ μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωταθλητής Ανδρών Ελλάδας Αντώνης Παυλίδης που κατετάγη πρώτος στη γενική κατάταξη με 9,5 βαθμούς, ο φετινός πρωταθλητής Ανδρών Ελλάδας Σωτήρης Μαλικέντζος που κατάγεται από το Βόλο, η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ14 Αβραμίδου Αναστασία καθώς και πλήθος άλλων ισχυρών σκακιστών με διεθνείς τίτλους και 25 σκακιστές στο Β’ γκρουπ.